Trudnoća Trudnica 04. kolovoza 2021.

Ove stvari trudnica zaista ne bi trebala raditi u trudnoći

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Postoje mnoge stvari za koje ti ljudi kažu da ih ne radiš u trudnoći. A ova blogerica i mama troje djece tvrdi da bi većinu svog vremena trebala provoditi odmarajući se sa svojim trudničkim jastukom i obavezno nositi bikini, jer to je tvoje pravo!

Mama troje djece, blogerica i kolumnistica Elizabeth Broadbent, ističe kako postoje stvari koje ne biste trebali raditi u trudnoći kako si ne bi pokvarili cijeli taj doživljaj: "Postoje određene stvari koje ne biste trebali raditi kad ste trudni. Ne mislim na ispijanje vina ili jedenje sushija, nego mislim na glupe svakodnevne stvari, koje biste trebali izbjegavati za dobrobit vlastitog zdravlja i razuma. Ja sam ih napravila sve. Bila sam glupa. Nemojte napraviti iste pogreške kao i ja."

Ovo su stvari koje vam Elizabeth preporučuje da ih izbjegavate dok očekujete bebu:

1. Pomicati namještaj

Moj muž nije bio kod kuće. Htjela sam pomaknuti stol za presvlačenje iz hodnika (gdje je bio na putu) u dječju sobu (gdje bi i dalje bio na putu). Bila sam šest mjeseci trudna. Logično, trebala sam čekati. Međutim, moj trudni um rekao je da se ovo mora napraviti odmah.

Zato sam povlačila i gurala. Podignula sam jedan kraj da bi kasnije ispustila cijelu stvar na svoj nožni prst. Ostala sam bez nokta. Omotala sam prst u papirnati ručnik i nastavila gurati. 30 minuta kasnije, moj je stol za presvlačenje bio instaliran. Moj suprug je bio ljut. Ja sam bila iscrpljena. Plus, moj prst bio je ozlijeđen. Lekcija naučena.

Možda te zanima... 10 stvari koje bi svaka trudnica trebala znati Trudnoća

2. Nositi jednodijelni badić

S mojim prvim sinom prigovarala sam zbog svoje debljine od prvog tromjesečja do poroda. Kad smo išli na bazen, skrivala sam svoj trbuh iza jednodijelnog badića, jedinog u koji je stao. Bila sam pametnija u trudnoći sa svojim drugim sinom. Kad inače, osim za vrijeme trudnoće, imate tako velik i divan trbuh? Zamijenila sam jednodijelni badić za bikini u koji su stale moje grudi. Izgledala sam izvrsno. Vi ćete također.

3. Brinuti oko strija

Vjerojatno ćete ih dobiti. Zbog prvih ćete se i rasplakati. Ja sam ih dobila na dojkama i potrčala na gornji kat u suzama svekrvi kako bi joj pokazala. Ona mi se smijala. Mislila sam da je bezobzirna, a sad znam da je posve u pravu.

Vaše tijelo se proteže tako da ih je nemoguće izbjeći, ali one će nestati. Ili će izgledati poput pruga moćne tigrice. Zaradile ste ih u svojoj bitci. Nemojte ih se odricati.

Možda te zanima... Strije: Što su, zašto nastaju i kako ih spriječiti? Trudnoća

4. Štedjeti na jastucima

Ja sam ih trebala šest- dva za glavu, po jedan na svakoj strani tijela kako bih se ugnijezdila i po još jedan sa svake strane za trbuh i bedra. Ovo je bilo vrlo glupo. Umjesto toga sam trebala nabaviti jedan od onih ludih trudničkih jastuka u obliku slova U koji nude krajnju udobnost. Trudna si. Vjeruj mi, ti to zaslužuješ koliko god koštao.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

5. Oklijevati u korištenju 'Trudna sam' aduta

U vama raste ljudsko biće. Ovo je jedan od najtežih poslova, evolucijski, koje ljudska rasa može učiniti. Zato zaslužujete dobiti ono što želite. Želiš li jesti? Trudna sam. Želiš li ostati kod kuće? Trudna sam. Želiš kupovati odjeću? Trudna sam, trudna sam, trudna sam!

6. Ulaziti u svaki dućan koji prodaje stvari za bebu

Ušla sam u dućan, pogledala uokolo i rasplakala sam se. Moja beba treba točno koliko sranja da bi preživjela?! Plakala sam tijekom cijele vožnje automobilom kući. Zatim sam sjela i napravila popis onoga što sam zapravo trebala kupiti. Te stvari uključuju odjeću, pelene, nosiljku i ljuljačku. S popisom me nisu toliko preplavile emocije.

7. Previše se oslanjati na plan poroda

Imala sam plan koji se išao otprilike ovako - ja bih otišla u bolnicu tek onda kad bih apsolutno morala, a onda bih ležala tamo u toploj vodi. Trudovi mi ne bi bili prebolni, uz zvukove moje omiljene glazbe, sve dok moj sin tiho ne dođe na svijet i zagleda se u mene iz vode prije nego što ga ja izvadim kako bi on udahnuo svoj prvi dah kao da je Simba. Ja bih jela i pila. Odmah bih dojila i otišla kući za četiri sata, a oko mene bi bila čarobna prašina i samo dobre vibracije.

Umjesto toga sam prebačena u bolnicu u strašnoj boli, dehidrirana, ograničena na krevet, nesposobna jesti i morala sam gurati tri sata u komadu. Ovo nije bio porod koji sam željela. Mogla sam to izbjeći da sam bila fleksibilnija u vezi svojih očekivanja od početka. Nemojte biti poput mene.

8. Nabavljati novog ljubimca

Ti si trudna. Nemaš vremena za trenirati štene. Udomili smo njemačkog ovčara dok sam bila trudna sa svojim trećim sinom i, premda je na kraju sve dobro završilo, prvih nekoliko mjeseci u kući bilo je puno preokreta. Nije fer prema psu i nije fer prema vama. Strogo pravilo trudnoće - minimizirajte broj života za koje ste odgovorni. Vjerujte mi.

Možda te zanima... Duhovit popis: 19 stvari koje nikako ne smiješ reći trudnici Trudnoća

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.