Trudnoća Trudnica 05. studenoga 2016.

Koja je idealna tjelesna težina u trudnoći?

trudnica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Koliko kilograma je idealno dobiti u trudnoći, ovisi o kilaži koju ste imali prije trudnoće. Zbog previše kilograma, u organizmu se može početi gomilati masnoća i tekućina, što na kraju može dovesti do komplikacija

Ako ste prije trudnoće imali normalnu težinu, tijekom trudnoće ne biste trebali dobiti više od 12 kilograma. Njih ćete, nakon poroda, lako izgubiti i vratiti staru liniju, tako da za to ne treba brinuti, već je najvažnije da se usredotočite na zdravlje djeteta.

Ako ste u trudnoću ušli mršavi, onda se možete udebljati i do 16 kilograma, ali ako ste imali prekomjernu tjelesnu težinu, potrudite se da tijekom trudnoće ne dobijete više od deset kilograma.

Koliko kilograma smijem dobiti u trudnoći?

Zašto je toliko važno voditi računa o kilogramima prije i nakon trudnoće? Zbog toga što će, ako se udebljate više od 12 kilograma, u organizmu početi gomilati masnoća i tekućina, što na kraju može dovesti do komplikacije u trudnoći ili problema nakon samog poroda.

Kako se riješiti trbuha i kilograma nakupljenih u trudnoći?

Istraživanja pokazuju da su pretile žene sklone rađanju beba s urođenim srčanim manama i drugim abnormalnostima, za razliku od onih koje imaju normalnu tjelesnu težinu. Također, trudnice s prekomjernom tjelesnom težinom imaju veći rizik za dobivanje dijabetesa, visokog krvnog tlaka, a moguć je i porod carskim rezom i obilno krvarenje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.