Trudnoća Trudnica 20. prosinca 2018.

Crtica koja mi je donijela najljepši božićni poklon

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nifty test napravila je i moja sestra, tako sam i saznala za njega još prije nekoliko godina. Bez bojazni sam dala uzorak krvi jer sam znala da je Nifty test potpuno neinvazivan i pouzdan

Gledam te kako ležiš na meni i nježno dotičeš moju kožu, mirno dišeš... kad osjetim tvoj miris, zatvorim oči, smijem se od sreće. Čudo moje maleno. Kada se u dubokom snu nasmiješ moje srce zaigra od neizmjerne radosti.

Prošla je jedna godina kako sam sa strepnjom gledala u bijeli štapić i čekala da se pojavi crtica koja će pokazati trudnoću. Tada se činilo da pet minuta traje čitavu vječnost, a kada se pokazalo da je sreća na mojoj strani, zaplakala sam od sreće i primila se za svoj trbuh. Tamo si. Moj si. Uskoro ćeš biti s nama.

Kako je ostalo svega nekoliko dana do Božića, odlučila sam vijest zadržati za sebe, a partnera sam umjesto čarapama i čokoladom odlučila razveseliti na drugi način. Tri dana nakon testa bila sam naručena na svoj prvi ginekološki pregled, gdje sam dobila i prvu ultrazvučnu sličicu. To mi je bio najljepši dar kojeg sam ikada dobila, a znala sam da će i moj partner osjećati isto. Slikicu sam stavila u svečanu kuvertu i napisala: "Postat ćeš tata". Kada je moj partner navečer otvorio svoj dar, nije mogao sakriti svoje oduševljenje. Gledao je u slikicu, otvorenih usta, suze su mu padale niz lice. Zagrlio me bez riječi, sa suzama radosnicama i širokim osmijehom te sliku podijelio s ostatkom obitelji. Bio je to najljepši poklon, ne samo za njega, već i za cijelu našu obitelj. 

Možda te zanima... Iskustvo jednog budućeg tate s prenatalnim testom Trudnoća

Dva tjedna po Božića bila sam naručena na pregled nuhalnog nabora, gdje je ginekologinja sa sumnjom rekla da čekamo djevojčicu. Bilo mi je potpuno svejedno, kao i svaka mlada majka samo sam željela da moja beba bude zdrava. Tada sam donijela jednu od najboljih odluka u mojoj trudnoći – odlučila sam se za Nifty test. Nifty je prenatalni test pomoću kojeg se radi probir i određuje postoji li rizik da se beba rodi s nekom od najčešćih genetskih bolesti, sindromom Down ili nekom drugom. Iako ne spadam u rizičnu skupinu, nisam željela ništa prepustiti slučaju. Kako sam htjela biti sigurna u zdravlje svoje bebe, znala sam da ću trudnoću proživjeti mirno i sretno se spremiti za dolazak novog člana samo ako napravim i taj korak.

Nifty test napravila je i moja sestra, tako sam i saznala za njega još prije nekoliko godina. Bez bojazni sam dala uzorak krvi jer sam znala da je Nifty test potpuno neinvazivan i pouzdan.

Rezultate sam dobila točno sedam dana od uzimanja uzorka, bila sam uzbuđena. Zvala me moja ginekologinja i poručila mi je da je moja bebica zdrava, ali se ona zabunila glede spola. Dečko je. 

Nifty test određuje spol sa stopostotnom točnošću već od 10. tjedna trudnoće. 

Od tog trenutka nadalje započinje najljepša priča mog života. Bila sam najsretnija buduća majka, znala sam da će moja beba biti zdrava, zato sam uživala svak dan svoje trudnoće. Trbuščić mi je rastao, ja sam svakim danom bila sve bliže trenutku da se upoznamo. Svoje najveće blago i najljepši božićni poklon.

Danas je moj dječačić star četiri mjeseca i čudesan je. Zdrav, zadovoljan i nasmijan. Radoznao i sretan. Svaki put kada me pogleda vidim iskrice u njegovim očima. Iskricu u pogledu koju samo sin ima za svoju majku. Ovogodišnji Božić provodimo zajedno u zagrljaju.

Možda te zanima... Zašto sam se nakon mjerenja nuhalnog nabora i ranog probira odlučila na test Nifty Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.