Trudnoća Trudnica 29. lipnja 2016.

6 savjeta kako smanjiti stres i tjeskobu u trudnoći

trudnica trudnoća
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trudnoća je vrijeme kad trebate misliti na sebe. Jer brigom o sebi, brinete i o svojoj bebi. Predlažemo vam nekoliko načina kako ćete smanjiti anksioznost na poslu i kod kuće

1. Naučite reći NE

Sada je pravo vrijeme da naučite reći tu riječ koja nikada nije mogla prijeći preko vaših usana. Samo pomislite na svoju bebu i sve će biti lakše kada znate da to činite zbog nje.

Kako spriječiti izljeve bijesa i tuge u trudnoći?

2. Postavite prioritete

Napravite listu prioriteta i ne ustručavajte se potražiti pomoć najbližih. Tko će vam pomoći ako ne oni? Pravo je vrijeme da sebe i svoje potrebe stavite ispred drugih, nitko vam ne može reći da ste sebični, jer svi znaju zašto to činite.

Trudnoća nas suočava s našim strahovima i brigama

3. Idite na bolovanje

Ako možete otići na bolovanje ili odmor, učinite to odmah. Vama sada treba odmaranje, jer ne kaže se bez veze da ste u drugom stanju. Svakodnevni stres na poslu izbjegnite kad god možete.

Odgovor stručnjaka: Pet savjeta za anksiozne trudnice

4. Vježbajte

Radite vježbe disanja, prakticirajte jogu, šećite, plivajte, meditirajte. Radite sve ono što vas opušta, a u isto vrijeme i ispunjava pozitivnom energijom.

5. Hranite se zdravo

Dajte sve od sebe da biste jeli zdravo, uravnotežite prehranu, izbacite loše kalorije i unesite u svoje obroke što više svježeg voća i povrća. I na taj način poboljšat ćete svoju fizičku i emocionalnu energiju.

7-dnevni jelovnik za trudnice

6. Idite ranije u krevet

Ovo nije mit. Vama treba odmor i sada je pravo vrijeme da se naspavate jer vaše tijelo radi prekovremeno, koliko god vam se činilo da nije tako. Idite u krevet prije ponoći i spavajte koliko god vam treba odmora. 

Postat ću mama: Kako se pripremiti za najvažniju životnu ulogu?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.