Trudnoća Porođaj 06. siječnja 2017.

Pričaonica za mame: Moj porod, moja priča

doula pričaonica porodi
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kroz dijeljenje te priče u sigurnoj i podržavajućoj atmosferi majke pronalaze razumijevanje jedna za drugu te dobivaju siguran prostor i vrijeme kako bi do kraja razotkrile svoje iskustvo – bilo pozitivno, bilo negativno. Dođite 12.1. u Kačićevu 17 u Zagrebu i ispričaje svoju priču

Hrvatska udruga doula u suradnji sa Svjesnom trudnoćom pokreće pričaonicu za sve majke. Održava se 12. siječnja u 17 sati u Kačićevoj 19 u Zagrebu. Pričaonica je radionica pod stručnim vodstvom dviju doula i majki koje stvaraju sigurno i ugodno mjesto za majke svih dobi da ispričaju svoje priče s poroda. 

Svaka majka sa iskustvom poroda tu priču nosi sa sobom čitav život. Pričanje priča i njihovo slušanje nam daje odličnu pripremu za iskustvo trudnoće i poroda. Slušanjem ne možemo proći ono što nam donosi direktno iskustvo, ali se djelomice možemo pripremiti - i mentalno, i emocionalno, i duhovno i intelektualno. 

Kroz dijeljenje te priče u sigurnoj i podržavajućoj atmosferi majke pronalaze razumijevanje jedna za drugu te dobivaju siguran prostor i vrijeme kako bi do kraja razotkrile svoje iskustvo – bilo pozitivno, bilo negativno. Ovakav način rada pruža osjećaj da nisu usamljene u svojim emocijama koje često nisu one društveno prihvatljive. Od istinskog veselja do istinske tuge, seksualnog uzbuđenja do ravnodušnosti… spektar emocija dešava se u tom intenzivnom događaju. 

Pričanje priče liječi, ponajviše osobu koja je priča, a zatim i slušatelje. Isto tako daje inspiraciju i uvid svima u tom sigurnom krugu. Ovo je prilika da ispričate svoju priču.

Cijena: 50 kn. Obavezna prijava na anita@doula.hr mjesta su ograničena.

O voditeljicama:

Anita Budak je profesionalna doula i koordinatorica rada Hrvatske udruge doula te voditeljica programa „Ljudska prava u porodu“. Majka je tri djevojčice i vlastito pozitivno iskustvo tri porođaja joj je pokretačka snaga za educiranje žena o transformirajućem iskustvu rađanju djeteta i majke. 

Marija Čukman je porođajna edukatorica i doula, majka dva dječaka. Nositeljica programa Svjesna trudnoća unutar kojeg održava radionice za trudnice i njihove partnere. Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u terapeutskoj praksi te kao terapeut radi sa ženama na iscjeljenju trauma trudnoća, poroda i gubitka djeteta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.