Trudnoća Porođaj 06. srpnja 2017.

Beba s 6,5 kg: Rađaju li se u posljednje vrijeme teže bebe?

Foto: Facebook/Arthur Keisler
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Beba Colin rodila se s gotovo 6,5 kilograma, što znači da je njegova porođajna težina jednaka težini četveromjesečnog djeteta. Maleni je u savršeno zdravom stanju, no postavlja se pitanje rađaju li se u posljednje vrijeme veće bebe?

Colin Keisler je samo par dana star, ali počeo je obarati rekorde od trenutka kad je rođen. Naime, roditelji dječaka, koji se rodio u Južnoj Karolini u Americi, znali su da će dobiti veću bebu, ali nisu očekivali da će Colin imati gotovo 6,5 kg, što je skoro dva puta više nego što je bila težina njegovog starijeg brata kad se rodio. 

Iz bolnice su rekli kako je Colin najveća beba koja se tamo rodila, a njegova porođajna težina jednaka je težini prosječnog četveromjesečnog djeteta. Iako je dječak teži od većine beba, mama i Colin osjećaju se odlično i dječak je savršeno zdrav.

ultrazvuk, trudnički trbuh Možda te zanima... Ultrazvukom u 3. tromjesečju procjenjuje se težina ploda Trudnoća

Iako se u posljednje vrijeme čini kao da ima dosta slučajeva rođenja većih beba, ginekolog i profesor na Sveučilištu u New Yorku, William Schweizer, komentirao je ovu tvrdnju i njegov odgovor je i više nego iznenađujuć: "Zapravo, teže bebe su postale manje uobičajene, a vjerojatno se radi o boljoj kontroli dijabetesa, koji je veliki faktor rizika."

Velika beba Možda te zanima... Rođena djevojčica teška skoro 7 kilograma! Trudnoća

Velika beba Možda te zanima... Prirodnim putem i bez lijekova rodila dječaka teškog skoro 6 kilograma! Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.