Trudnoća Porođaj 27. svibnja 2016.

Rođena djevojčica teška skoro 7 kilograma!

Velika beba
Foto: Facebook/Raajje TV
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mlada žena iz Indije rodila je bebu tešku 6,8 kilograma, doktori vjeruju da je to najveća curica ikad rođena u Indiji. Beba je dvaput teža od prosječnog indijskog novorođenčeta

Mlada žena iz Indije rodila je djevojčicu tešku 6,8 kilograma, doktori vjeruju da je to najveća curica ikad rođena u Indiji. Beba je dvaput teža od prosječnog indijskog novorođenčeta. Prosječna težina tek rođene bebe u Indiji iznosi od 2,5 do 3,5 kilograma. 

Što se događa s tijelom za vrijeme poroda?

Mlada 19-godišnja majka Nandini rodila je carskim rezom u ponedjeljak. U bolnici kažu da su roditelji oduševljeni zbog rođenja prvog djeteta i sretni su što mogu podijeliti slike bebe.

5 mogućih posljedica carskog reza

"Nikad nisam vidio tako veliku bebu u mojih 25 godina karijere. Ona je čudo. Vjerujem da nije samo najveća beba u Indiji, nego najveća curica ikad rođena u svijetu", izjavio je liječnik Venkatesh Raju iz bolnice za Daily Telegraph. Liječnici i obitelj iznenađeni su bebinom veličinom jer je trudnoća prošla bez ikakvih komplikacija. 

Mame dijele fotografije svog ožiljka ljubavi

"Majka nema problema s zdravljem. Bili smo zabrinuti zbog majčinog šećera, ali nema nikakvog problema s gestacijskim šećerom.", izjavio je liječnik Poornima Manu za The Huffington Post, ginekolog s poroda. "Došla je kao veliko iznenađenje svima nama. Operacija je trajala sat i pol bez ikakvog rizika. Beba  je stvarno velika i lijepa", dodao je liječnik. 

8 stvari kod novorođenčeta koje bi vas mogle iznenaditi

"Majka ne doji dijete, a novorođenče jede 50 ml mlijeka svaka dva sata.", rekao je liječnik. Iako je mala Indijka veliko novorođenče, nije ni blizu najtežem djetetu ikad rođenom. Ta titula pripada dječaku rođenom 1955. u Italiji. Njegova težina iznosila je 10,33 kilograma, prema Guinnessovoj knjizi rekorda. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.