Trudnoća Planiranje trudnoće 05. svibnja 2016.

Može li vježbanje otežati začeće?

vježbanje žena
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jesu li neki tipovi rekreacije preintenzivni kada pokušavate zatrudnjeti i može li normalna sportska aktivnost utjecati negativno na fazu implantacije zametka, odgovara ginekologinja Petra Podobnik Brlečić

Može li neki tip rekreacije utjecati na poteškoće sa začećem? Jesu li neki tipovi rekreacije možda preintenzivni za

vježbanje žena | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

razdoblje od ovulacije pa do početka mjesečnice, do kada uopće saznate da biste mogli biti trudni? Konkretno me zanima za Zumba fitness jer se u njemu dosta koristi trbušna muskulatura.

Normalna sportska aktivnost, uključujući i Zumba fitnes pomaže općoj dobrobiti organizma i ne može utjecati negativno na fazu implantacije zametka. U fazi između ovulacije i očekivane menstruacije još ne dolazi do povećanja maternice, koja je smještena nisko u zdjelici te trbušna muskulatura ne može imati negativan utjecaj.

Svakako u kasnijoj trudnoći ne preporučujemo vježbe koje se isključivo baziraju na korištenju trbušne muskulature, kao što je Zumba, već prilagođene vježbe za trudnice koje su fokusirane na druge dijelove tijela.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.