Trudnoća Planiranje trudnoće 02. svibnja 2016.

Koji dodaci prehrani pridonose začeću?

žena ljekarna lijekovi
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ginekologinja Petra Podobnik Brlečić odgovara pomažu li dodaci prehrani pri začeću i što sve treba napraviti ako postoji sumnja da nemate redovne menstruacije i ovulacije

Imam 31 godinu i dijete od 10 godina i od tada nikako da ostanem trudna. Ovulacije očito nemam svaki mjesec jer kad i imam, to je jaka bol tako da i ne pomišljam na spolni odnos od boli. Prije dvije godine sam imala spontani pobačaj u drugom mjesecu trudnoće. Molim vas za savjet i pomažu li mi omega-3 tablete ili bih trebala pokušati s Prenatal?  

Prvo biste trebali napraviti detaljan ultrazvučni pregled i hormonsku obradu ukoliko se postavi sumnja da nemate redovne menstruacije i ovulacije. Vaš suprug bi trebao napraviti spermiogram, jer se kvaliteta sjemena može značajno promijeniti i u samo nekoliko mjeseci, a pogotovo unutar 10 godina.

Kako odrediti plodne dane uz ciklus od 25 do 45 dana?

žena ljekarna lijekovi | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

S obzirom da imate već jedno dijete, očekujem da se radi vjerojatno o blažim poremećajima koji će se možda moći riješiti i samo uzimanjem terapije. U planiranju trudnoće vam preporučujem uzimati folnu kiselinu (Folacin tablete), a Omega-3 i Prenatal ne pomažu začeću već se koriste kao vitaminska potpora tijekom trudnoće osiguravajući pravilan rast i razvoj bebe. U svakom slučaju, prvi korak vam je detaljna ginekološka obrada.

Pretrage koje biste trebali napraviti prije trudnoće

3 stvari koje morate napraviti ako želite zatrudnjeti

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.