Trudnoća Planiranje trudnoće 09. veljače 2016.

Bio je na vazektomiji, a sada očekuje blizance!

seks
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sportaš i otac desetero djece bio je na vazektomiji, a njegova žena sada očekuje blizance. Pročitajte što ginekolog kaže može li se plodnost vratiti nakon ovog postupka

Američki sportaš Antonio Cromartie sa ženom Terrickom očekuje blizance. Ovo ne bi bio nikakav poseban šok da ovaj igrač američkog nogometa nije bio na vazektomiji! Naime, Terricka je mislila da neće moći zatrudnjeti zbog postupka kojem se podvrgnuo njen suprug, a zbog jakih grčeva otišla je u bolnicu gdje je saznala da je trudna.

Vodič kroz kontracepciju za mame poslije poroda

"Nisam odmah rekla Antoniu da sam trudna, jer nisam vjerovala da je to uopće moguće. Razmišljala sam kako se to moglo dogoditi. Imali smo seks bez zaštite, ali bila sam uvjerena da je vazektomija najbolja kontracepcija koju smo mogli imati! Vijest nas je oboje šokirala. Ali shvatili smo da je to Božja volja i on je jednako uzbuđen kao i ja", ispričala je Terricka koja s Antoniom već ima dvoje djece (petogodišnju Jurzie i trogodišnjeg Jacka). 

Može li se plodnost vratiti?

Dr. sc. Erden Radončić, specijalist ginekologije i porodništva te uži specijalist humane reprodukcije, objasnio nam je da je moguće da vazektomija ne uspije, ali ponekad, ovisno o tehnici, može se rekanalizirati spontano, pa je i dalje očuvana plodnost. 

Ginekologa smo pitali je li moguće vratiti plodnost u slučaju da muškarac ponovno želi biti plodan.

"Vraćanje plodnosti, koliko sam vidio u svojoj praksi, odnosno kirurški pokušaji ponovnog uspostavljanja plodnosti, često ne daju rezultate, pa je u tim slučajevima punkcija testisa i izvantjelesna oplodnja jedino rješenje", kaže ginekolog.

Je li moguća trudnoća nakon podvezivanja jajovoda?

Najplodniji' sportaš imat će 12 djece!

Inače, ovaj igrač američkog nogometa ima i osmero djece iz prijašnjih veza, a američki mediji ga nazivaju 'najplodnijim sportašem NFL lige'.

"Sva naša djeca, kao i Antonijeva djeca, su blagoslov. Razmišljala sam hoću li podijeliti ovu sretnu vijest s javnosti, jer ne želim da moja djeca budu samo broj kako ih mediji prezentiraju. Skrivala sam obje prve trudnoće, tako da sam mogla uživati u njima samo s ljudima koji su bili doista sretni zbog toga", priznala je Terricka.

 

A throwback for #FamilyFriday. From the screening of Little Ballers! Jagger is cheesin' hard lol. #TeamCromartie

Posted by Antonio Cromartie on 5. lipnja 2015

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.