Trudnoća 25. svibnja 2024.

Nevjerojatna simulacija poroda vrlo slikovito dočarava kako stižemo na svijet

Foto: Screenshot
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Čin poroda oduvijek fascinira čovjeka i ma koliko znali o tom, uvijek nas oduševi još koja informacija, još koja slika, a nekad nam i tehnologija pomogne…

Ma koliko snimki poroda vidjeli, ma koliko slika proučavali, ma koliko o porodu saznali uvijek će nas taj čudesni čin fascinirati. A kako i ne bi, jer tako ipak, na kraju krajeva, dolazimo na svijet i već je to toliko fascinantno da ne moramo dalje niti razmišljati. Zato je nešto sasvim posebno vidjeti – snimku poroda.

Možda te zanima... Proglašene najbolje svjetske fotografije porođaja za 2023. Trudnoća

No, ne govorimo o snimci poroda kakvu možda i ti čak imaš u svojoj arhivi, onoj iz rađaone. Govorimo o snimci poroda – iznutra. Snimci koja prati bebu i njen put od maternice kroz porođajni kanal do izlaska u svijet. Takvu snimku ne možemo, još uvijek, istina, dobiti tek tako, jer bi to bila ipak neka zasad znanstveno-fantastična tehnologija, ali ova simulacija izgleda itekako fascinantno.

Na snimci vidimo porod bebe u više varijanti – kako izgleda maternica, kako prolazi kroz kostur tijela, kako joj liječnik zahvaća glavicu rukama i pomaže joj izaći iz porođajnog kanala…

Bez obzira na to jesi li rodila jednom, dvaput ili koliko god puta, bez obzira na to hoćeš li tek roditi ili možda odlučiš da nećeš nikad – ništa nije bitno niti ključno u ovom slučaju, jer sigurni smo da jednostavno želiš vidjeti kako beba dolazi na svijet.

Ipak, jedno moramo napomenuti. Na snimci se ne vidi sav onaj znoj i trud i bol i suze i plač i napor i… ljubav.

Možda te zanima... Video: Beba čvrsto spava u vodenjaku, a liječnici čekali 7 minuta da se probudi Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.