Trudnoća Liječenje neplodnosti 08. svibnja 2013.

Feng shui za liječenje neplodnosti

Fenh shui neplodnost liječenje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kinezi vjeruju da plodnost ovisi o snazi bubrega, a moguće ju je povećati ustajanjem rano ujutro i promjenom mjesta na kojem spavamo

Medicinski gledano, više čimbenika dovodi do neplodnosti. U kineskoj metafizici i tradicionalnoj kineskoj medicini, koje se temelje na teoriji o pet elemenata, plodnost je povezana s elementom Vode. Svaki od pet elemenata veže se uz jedan organ, pa je Drvo povezano s jetrom, Vatra sa srcem, Zemlja sa želucem, Metal s plućima, a Voda s bubrezima.

Bubrege Kinezi nazivaju vratima života jer su odgovorni za vitalnu energiju osobe, seksualnu aktivnost, reproduktivne organe pa time i plodnost. Kad je energija bubrega mala, to se odražava u umoru, lijenosti, dugom spavanju, depresiji i bezvoljnosti, ali i nemogućnosti proizvodnje dovoljno kvalitetnih jajnih stanica ili spermija. Također maternica nije dobro prokrvljena zbog čega je njena stijenka prehladna za uspješno ugnježđivanje embrija.

Na kvalitetu energije bubrega znatno utječu životne navike pa se preporučuje ustati između 5 i 6 ujutro, odmah popiti barem pola litre vruće vode, a preko dana se dovoljno kretati. Od 17 do 19 sati meridijan bubrega je najaktivniji i tada je dobro piti zeleni čaj i preparate od gljive Cordyceps.

Medicinski potpomognuta oplodnja: Kada je uspješna?

Trenutak rođenja osobe može se prikazati u kineskoj natalnoj karti koja se tumači kroz odnose pet elemenata. Osobe kojima nedostaje elementa Vode često imaju problema sa začećem, dok se kod onih s viškom elementa Vode neplodnost očituje kao nemogućnost zadržavanja ploda, to jest spontani pobačaj.

Medicinski potpomognuta oplodnja i zapadna medicina općenito mogu se povezati s elementom Metala, koji prema teoriji pet elemenata producira element Vode. Zbog toga je medicinski potpomognuta oplodnja rješenje za osobe kod kojih manjak Vode uzrokuje neplodnost, no uspjeh je manji kad zbog previše vode dolazi do spontanih pobačaja.

Ako netko ima neuravnotežen element Vode, savjetuju se odgovarajuće aktivnosti, prehrana, mjesto stanovanja i druge mjere koje će uravnotežiti taj element. Prema nečijoj natalnoj karti može se izračunati datum i sat kada postoji velika mogućnost da osoba ostane trudna.

U spavaću sobu stavite akvarij ili fontanu

Feng shui je koristan alat, također utemeljen na teoriji o pet elemenata, kojim se okolina u kojoj netko živi može uravnotežiti s njegovom natalnom kartom. Pomoću njega prostor se analizira prema stranama svijeta i formacijama krajolika, pa se traži ravnoteža energija koje na njega utječu.

Kod specifičnih problema feng shui se treba raditi posebno za svaku osobu. Ali ako netko dugo bezuspješno pokušava zatrudnjeti, može se općenito pretpostaviti da postoji problem s elementom Vode.

Ako ne uspijevate zatrudnjeti, a spavaća soba vam je pokraj kupaonice ili zahoda, za promjenu spavajte u nekoj drugoj prostoriji gdje tog utjecaja nema. Ako je problem u nedostatku elementa Vode, to jest vaša spavaća soba nema vodnih elemenata, na neko vrijeme stavite u sobu akvarij ili fontanu.

Provjerite i okolinu zgrade, pa ako je u blizini rijeka, potok ili jezero, pokušavajte spavati u sobi koja gleda prema vodi, odnosno, ako tako već spavate, pokušajte spavati u onom dijelu stana koji izvana nema vode. Ako je problem sa začećem zaista povezan s elementom Vode, rezultati će se vidjeti u roku od mjesec-dva.

Rizik za neplodnost vidi se na licu

Pri čitanju lica, koje je također dio kineske metafizike, usta predstavljaju element Vode, a pokazatelj plodnosti je takozvani filtrum, udubljenje između nosa i gornje usnice. Bolja plodnost odražava se u jako izraženom, to jest udubljenom filtrumu. Taj dio mora biti mesnat i zdravog tena. U pravilu su takve osobe i atraktivne suprotnom spolu.

Kod osoba kojima je teže zatrudnjeti, filtrum je plitak i neizražen, a jasan znak neplodnosti je ožiljak koji poput crte siječe to područje. U tim se slučajevima preporučuje masiranje filtruma kako bi se osigurala njegova čvrstoća i prokrvljenost. Energetska snaga bubrega na licu se očituje na području oko očiju. Sivi podočnjaci upućuju na slabost bubrega, a natečeni na neravnotežu energije bubrega.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.