Trudnoća Liječenje neplodnosti 13. lipnja 2016.

Imali smo 11 bezuspješnih pokušaja izvantjelesne oplodnje, postoji li nada za trudnoću?

medicinska potpomognuta oplodnja, liječnik, par
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

36-godišnja čitateljica već 13 godina pokušava zatrudnjeti i bila je na 11 pokušaja IVF-a

Već 13 godina pokušavamo zatrudnjeti, ja imam PCOS jajnike, imali smo 11 pokušaja izvantjelesne oplodnje bez uspjeha. Do sada sa suprugom je bilo sve u redu. Jako sam zabrinuta, imam 36 godina, ne znam ni sama da li da idem dalje na IVF. Svaki mjesec moram piti Duphaston radi dobivanja mjesečnice. Liječnik predlaže i dalje na IVF, molila bih da mi date neki prijedlog ili savjet što dalje i kako do željene trudnoće.

medicinska potpomognuta oplodnja, liječnik, par | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Po ovome što ste napisali, valjalo bi ponovno napraviti malo detaljniju obradu hormona i po potrebi, dodatnih pretraga, a kako bi se vidjelo postoji li osim (danas pomalo inflatorne) dijagnoze PCOS još nekakav problem.

S obzirom na vašu dob, po meni, odustajanje nije opcija; moguće je da vam je dosadašnji način liječenja naprosto nije odgovarao, no da bih vam na pitanje mogao odgovoriti detaljnije i specifičnije, trebao bih vidjeti dosadašnje nalaze i eventualno napraviti ultrazvučni pregled.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.