02. listopada 2013.

Trčanjem protiv dijabetesa

djeca trče trčanje rekreacija
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ideja humanitarne akcije je da sudionici, polaznici svih razreda srednje škole, podrže svoje vršnjake koji boluju od šećerne bolesti. Utrka će se održati u nedjelju, 6. listopada s početkom u 10 sati u zagrebačkom parku Maksimir

Pozivamo vas da sudjelujete u humanitarnoj akciji "Trčanjem mijenjamo dijabetes – Mladi za mlade" u organizaciji Društva roditelja, liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika za pomoć djeci i adolescentima oboljelima od šećerne bolesti i udruge "Aktivan život" te tako date svoj doprinos poboljšanju kvalitete života djece i adolescenata oboljelih od šećerne bolesti.

Glavna ideja ove humanitarne akcije je okupiti polaznike svih razreda srednjih škola, koji će sudjelovanjem u utrkama podržati svoje vršnjake, koji boluju od šećerne bolesti. Osim timova mladih trkača srednjoškolaca, koji će trčati za svoje vršnjake, u utrkama mogu sudjelovati i svi zainteresirani građani.

Utrke na dva i pet kilometara održat će se u nedjelju, 6. listopada s početkom u 10 sati u zagrebačkom parku Maksimiru.

Podizanje svijesti o važnosti trčanja

Prijave, podizanje startnih brojeva i uplata startnina za maksimirske utrke organizirane su u subotu, 5. listopada od 10 do 13 sati na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu. Prijave na utrku moguće su i na dan utrke najkasnije do 9:30 sati. S obzirom na to da su utrke humanitarnog karaktera, startnina se naplaćuje 20 kuna, odnosno 70 kuna ako natjecatelj uz startninu želi kupiti i službenu majicu utrke. Sudionici će biti podijeljeni u timove od trideset trkača, a svaki pojedini tim bit će pod pokroviteljstvom velikih tvrtki koje tako podupiru projekt. 

Ova humanitarna akcija ima za cilj unaprijediti kvalitetu života djece i adolescenata oboljelih od šećerne bolesti potičući ih na tjelesnu aktivnost. S tim ciljem žele se uključiti svi mladi u ovu akciju kako bi se podigla svijest o važnosti trčanja kao jedne od ključnih oblika tjelesne aktivnosti te ih dodatno educirati i potaknuti na razumijevanje i pružanje podrške vršnjacima koji boluju od dijabetesa.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.