Školarci Slobodne aktivnosti 16. travnja 2019.

Kamo s djecom za praznike: Istraživanje i upoznavanje Zagreba iz dječje perspektive

1/3
Foto: Udruga Praktikum
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Program namijenjen za djecu osnovnoškolce uključuje istraživanje i upoznavanje Zagreba i gradskih povijesnih zanimljivosti kroz edukaciju i zabavu

Praktikum - centar za djecu i mlade tijekom proljetnih praznika organizira umjetnički kamp „Zagreb, tak imam te rad!“. Program namijenjen za djecu osnovnoškolce uključuje istraživanje i upoznavanje Zagreba i gradskih povijesnih zanimljivosti kroz edukaciju i zabavu.

Umjetnički kamp Praktikuma osmišljen je u svrhu istraživanja i upoznavanja Zagreba iz dječje perspektive. Djeca će kroz četiri dana, u tjednu od 23.4. do 26.4.2019., gledati izložbe u muzejima, provoditi likovne radionice inspirirani djelima koje su vidjeli, upoznavati se s kulturnom baštinom Zagreba kroz zanimljive povijesne priče, kvizove, goste iznenađenja i za kraj dana gledati  kultne dječje filmove. 

 | Author: Udruga Praktikum Foto: Udruga Praktikum

Umjetnički kamp je za djecu osnovnoškolce koja će imati priliku upoznati Zagreb, družiti se s ekipom i svaki dan raditi nešto zanimljivo i edukativno. U ovom kampu djeca će se upoznati s postavom Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti, muzeja Mimare te će pogledati predstavu u Gradskom kazalištu “Žar ptica”. Na likovnim radionicama u muzejima izraziti svoju kreativnost inspirirani umjetničkim djelima. Imati kvalitetno provedeno vrijeme i upoznati se s kulturnom baštinom našeg grada. Svaki dan imati kreativne radionice, čak više njih, uz goste iznenađenja!

Predviđeno je vrijeme i za opuštanje - gledanje kultnih dječjih filmova, a potom slijedi promišljanje i argumentirana rasprava o odgledanom filmu. Program uključuje zabavu i edukativno-kreativne igre. Moguće je sudjelovati cijeli tjedan ili određene dane po odabiru. Prijave na info@udruga-praktikum.hr.

 | Author: Udruga Praktikum Foto: Udruga Praktikum

Praktikum je edukativno zabavni centar za djecu i mlade koji potiče kreativnost. U prostorima centra Praktikum održavaju se dramske i filmske radionice, likovne i glazbene radionice, različiti treninzi i programi pomoći u učenju, Terapija igrom i Savjetovalište za djecu, mlade i roditelje te ALOHA mentalna aritmetika za djecu od 4 do 13 godina. Uz edukativno zabavni dio, osmišljava i provodi aktivnosti i projekte podržane iz nacionalnih i EU fondova iz područja kulture i umjetnosti, promiče cjeloživotno obrazovanje kroz neformalno obrazovanje djece i mladih. 

Više informacija potražite na e-mail: info@udruga-praktikum.hr; 01 3842 482; 091 5617 391.

 | Author: Udruga Praktikum Foto: Udruga Praktikum

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.