Školarci Slobodne aktivnosti 14. lipnja 2021.

Tata je izazvao raspravu nakon što je odbio pozvati dječaka iz razreda na rođendan svoje kćeri

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sedmogodišnji dječak nije pozvan na rođendansku zabavu zbog maltretiranja druge djeca. Je li tata postupio ispravno?

Rođendanska zabava trebala bi biti ugodna svim gostima, a prije svega slavljeniku. Svaki roditelj želi da rođendan djeteta bude najbolji dan ikad - prepun zabave, veselja i igre (i neizostavne rođendanske torte).

No, jedan je otac bio zbunjen nakon što su ga posramili na Redditu jer na rođendan svoje kćeri nije pozvao jednog od kolega iz razreda. Tata je potom objasnio da je njegova kći počela imati problema s dječakom iz svog razreda, kao i mnogi drugi roditelji. Očito je dječak maltretirao djecu iz razreda i više puta je bio udaljavan tijekom odmora.

Možda te zanima... 4 najgore stvari koje možeš raditi za svog školarca Školarci

Dječak je otišao toliko daleko da je jednom rasplakao njegovu kćer, a nakon što je razgovarao s njihovom učiteljicom o cjelokupnoj situaciji, dječak navodno više nije maltretirao njegovu kći. No ipak, pozivanje navedenog dječaka na rođendan kćeri, za ovog tatu zasigurno nije bila opcija.

Mama navedenog dječaka razgovarala je s ocem djevojčice nakon škole, dajući mu do znanja koliko su tužni jer ih je isključio iz rođendanske zabave. Dodala je da bi zabava bila savršena prilika da se napokon druži s kolegama iz razreda na lijep način.

Tata joj je tada objasnio da je dječak tijekom cijele godine pokušao popraviti ponašanje u svojem  razredu, ali da se s ostalom djecom i dalje loše ponaša. Majka dječaka mu je ljutito rekla da bi se trebao sramiti samoga sebe i da svojim postupkom šalje lošu poruku svojoj kćeri i drugoj djeci. Na kraju svađe tata je očekivano odbio dati dječaku pozivnicu na zabavu.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Mnogi korisnici Reddita podržali su tatu u njegovoj odluci, rekavši da je učinio pravu stvar za svoju kćer.

Jedna je osoba napisala: „Trebala bi se sramiti sebe. Ovo bi bila izvrsna prilika za nju da sina poduči o posljedicama njegovih postupaka. "

Drugi je rekao: "Da. Ovaj. Možda će biti bolji sljedeće školske godine. "

Treći je napisao: "Jedina" lekcija "koju ovdje treba naučiti je da će vas loše postupanje prema ljudima udaljiti od svih."

Međutim, nisu se svi složili...

Netko je komentirao: „Mislim da je zapravo prilično okrutan potez isključiti sedmogodišnjaka iz zajedničke proslave, posebice ako su svi u razredu dobili pozivnice, on još nije dovoljno star da shvati posljedice svojeg ponašanja i učitelj bi mu trebao objasniti i smiriti ga." 

Možda te zanima... Tužna priča: Šestogodišnjaku nitko nije došao na rođendan Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.