Roditelji Sretna mama 15. travnja 2017.

Potpuno drugačija šunka u kruhu za obiteljski Uskrs

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Šunka u kruhu na malo drugačiji način, poslužena s jajima i mladim lukom idealna je kombinacija svakog uskršnjeg stola. Ako želite, šunku možete omotati i u lisnato tijesto, i dodati joj dodatke po želji

Sastojci:

  • kuhana šunka
  • 1 kg glatkog brašna
  • 250 ml mlijeka 
  • 1 kvasac
  • 2 žličice soli
  • 2 žlice ulja 
  • 3 dl vode
  • masline (po želji)
  • 2 žumanjka

Priprema:

1. Razmrvite kocku svježeg kvasca. Umiješajte mu nekoliko žlica brašna, nekoliko žlica mlake vode, pokrijte ga čistom krpom i ostavite da se diže oko 15 minuta.

2. Uspite pola kilograma glatkog brašna. U udubinu koju ste napravili na sredini izlijte kvasac, dodajte dvije-tri žličice soli, izlijte jednu, dvije žlice ulja, mlijeka, malo mlake vode i izmiješajte.

3. Postupno dodajte ostalu količinu brašna i onoliko vode koliko je potrebno. Kuhačom umijesite tijesto. Pokrijte i ostavite da se udvostruči. Pripremite lim za pečenje i obložite ga aluminijskom folijom. Premažite foliju uljem.

4. Nakon što se udvostručilo, tijesto premijesite i prebacite na premazanu foliju. Razvaljajte po cijeloj dužini i širini lima te na njega položite nasjeckanu šunku i masline po želji te zarolajte. Za kraj, razmutite žumanjke i premažite. 

5. Pokrijte folijom i pecite na 200 C oko 45 minuta. Zadnjih 20-30 minuta maknite foliju.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.