Školarci Slobodne aktivnosti 16. rujna 2016.

Nova sezona kreativnih radionica za djecu i mlade

udruga praktikum
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

S novom školskom godinom Udruga Praktikum nastavlja edukativno zabavne programe za djecu i mlade

Četvrtu godinu za redom Praktikum uspješno nastavlja s dramskim, filmskim, likovnim, radionicama pjevanja i glazbenim radionicama za djecu i mlade uz vodstvo priznatih umjetnika iz svijeta kazališta, filma, glume, glazbe i likovne umjetnosti. Upisi su trenutno u tijeku, a s radionicama se kreće od 1. listopada u Zagrebu. Sve grupe podijeljene su prema dobnim uzrastima i omogućeno je doći na besplatni ogledni sat kako bi se upoznalo sa voditeljima radionica i načinom rada.

U prostorima udruge zajedno s djecom i mladima osvješćuju se i otkrivaju njihovi talenti te se radi na daljnjem rastu i razvoju. Uz stručno vodstvo, radionice se odvijaju u manjim grupama radi bolje koncentracije i kvalitetnijeg rada te kako bi se mogli posvetiti svakome od polaznika ponaosob. Udruga Praktikum za sve svoje polaznike na kraju godine organizira produkciju radionica.

Aktivna djeca su zdravija, uspješnija i popularnija

Dramsko filmski studio PRAKSI pod vodstvom glumca Kristijana Ugrine i Davora Kovača, kazališne redateljice i dramske pedagoginje Ive Srnec i  Maje Milinković te filmske redateljice i scenaristice Dorote Vučić omogućuje mladima da se okušaju u ulogama redatelja, glumaca, scenarista i montažera. U sklopu likovnih radionica djeca i mladi pod vodstvom akademske kiparice Melite Omeragić upoznaju se s raznim umjetničkim tehnikama, posjećuju zagrebačke muzeje i galerije te provode radionice s gostujućim umjetnicima današnje scene.

Devet savjeta za jačanje dječjeg samopouzdanja

Na radionici Tehnike crtanja, slikanja i modeliranja stariji osnovnoškolci izrađuju djela prema zadanom modelu. Navedeni pristup koristi se u području primijenjene umjetnosti kao osnova za istraživanje likovnih zakonitosti i razvijanje kreativnosti budućim industrijskim i grafičkim dizajnerima, arhitektima, građevinarima , scenografima, crtačima stripa, ilustratorima, 3D animatorima.

udruga praktikum | Author: Promo Foto: Promo

„All that mjuz“ radionica pjevanja predvođena glazbenicom Melitom Lovričević oformljena je kako bi se polaznike upoznalo s čarima improvizacije i glazbe te kako bi produbili svoju umjetničku senzibilnost, jačali svoje samopouzdanje u svakodnevnom životu ali i u grupnim nastupima na pozornici. Program glazbenih radionica djecu želi upoznati sa svim instrumentima kako bi na kraju sami izabrali svoj budući instrument, kreativno se zabavljajući i uživajući uz glazbu.

Sve detalje o upisima i radionicama potražite na stranicama Udruge Praktikum

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.