Školarci Slobodne aktivnosti 28. prosinca 2023.

Ne postoje granice! Ove snažne fotografije pokazuju kako cure mogu sve

Foto: HMP Couture Imagery ; HMP Couture Imagery
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U današnje su vrijeme stereotipi još uvijek uvelike prisutni pa je pravo osvježenje vidjeti ovakve fotografije koje pokazuju da djevojčice imaju i svoju drugu stranu i da za njih granice ne postoje. One ne trebaju birati između lopte i ružičastih haljinica - mogu imati oboje.

Fotografkinja Heather Mitchell bila je na softball utakmici svoje 8-godišnje kćerkice Paislee kad ju je druga mama iznenadila svojom izjavom. Mitchell je željela da Paislee igru zavoli jer je ionako atletski građena, no žena je na to prokomentirala kako je malena "tipična ženskasta djevojčica".

Zbog toga je ova mama cijelu noć ostala budna i razmišljala zašto bi jedno isključivalo drugo. Sljedeće je jutro Mitchell s Paislee otišla u fotografski studio i ponijela cvjetnu krunu, ženskastu haljinu i pribor za igranje softballa.

Možda te zanima... Ovih 10 rečenica dat će snagu tvojoj djevojčici koja će postati žena Školarci

Rezultat su fotografije koje šalju izuzetno snažnu poruku. "Ne postoje granice. Djevojčice mogu biti i ženskaste i atletske građe. Umjetničke i pametne. Što god sanjaju one mogu postići", rekla je Mitchell. Nakon toga uslijedile su i druge serije fotografija i snimanja s drugim malim modelima.

Fotografije su objavljene na službenoj Facebook stranici fotografskog studija i postale su nadaleko popularne. Razlog je njihova jednostavna i snažna poruka koja privlači djevojčice koje se nalaze između dva svijeta - svijeta balerina i nogometa, curica koje obožavaju slatke haljine i veranje po drveću.

Ispod njih kratko i jasno je napisano: "Zato što ti možeš sve". I upravo je to pokrenulo lavinu emocija kod žena diljem svijeta. "To me podsjeća na mene kad sam imala 10 godina i s natjecanja ljepote odlazila na svoju nogometnu utakmicu", napisala je jedna mama. "Ovo je odličan način da se djevojčicama pokaže da mogu biti puno više nego samo slatke", dodala je druga.

Jednostavne, ali snažne fotografije djevojčica koje je snimila mama fotografkinja šalju snažnu poruku ženama diljem svijeta. U ružičastim  haljinicama i kopačkama, mali su modeli pokazali kako za njih granice ne postoje i da mogu istovremeno mogu biti romantične i baviti se "grubim" sportovima.

Možda te zanima... Djevojčice mogu biti sve - pa zašto još uvijek onda imamo stereotipe o dječacima? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.