Školarci Slobodne aktivnosti 10. siječnja 2019.

Likovni odgoj pozitivno utječe na razvoj djeteta: Ogledne radionice u Zagrebu

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U zagrebačkom studiju Lapo Lapo počinje ciklus zanimljivih OMart likovnih radionica za djecu raznih dobnih uzrasta

Street art studio Lapo Lapo od drugog polugodišta i pod vodstvom Melite Omeragić, kiparice i waldorfske pedagoginje, započinje s programom likovnih radionica za djecu i mlade te tečajevima Priprema za Školu primijenjene umjetnosti. Programi se održavaju u samom centru grada na adresi Ilica 50.

U umjetničkom okruženju studija Lapo Lapo te kao nastavak uspješne suradnje s Melitom Omeragić, djeca i mladi podijeljeni u manje grupe prema dobnim uzrastima, družit će se i slobodno izražavati kroz umjetnost. Premali broj sati likovnog odgoja u osnovnoj školi smanjuje mogućnost razvitka kreativnosti djeteta te se nepovoljno odražava na mentalni odgoj djece, tvrde psiholozi.

 | Author: Promo Foto: Promo

Iz dječjeg likovnog izražavanja može se puno toga iščitati! Djeca nam na ovaj kreativan način šalju poruku! Na likovnim radionicama i radom u manjoj grupi posvećujemo se individualno svakom djetetu. Cilj nam je uz usvajanje likovnih vještina i tehnika rada, ojačati samopouzdanje naših polaznika, potičući njihov interes i budnost za svijet oko sebe. Talent nije presudan, jer svi polaznici razvijaju fine motoričke vještine, koordinaciju oko-ruka, prostornu percepciju, kreativno i kritičko mišljenje te sposobnost timskog i samostalnog rada.“ navodi Melita Omeragić, voditeljica likovnih programa.

Program likovnih radionica uključuje crtačke, slikarske i kiparske tehnike rada, a svi materijali na radionicama su osigurani. Kako su današnja djeca često preopterećena školskim obvezama te su uvelike izloženi digitalnoj tehnologiji i stresu u programu koristimo i Mindfulness tehnike disanja. Radi učinkovitosti iskustvenog i doživljajnog učenja, program predviđa i terenske radionice (posjete muzejima, umjetničkim školama i srodnim institucijama) te gostovanja umjetnika s današnje scene. Program likovnih grupa završava izložbom radova u Muzeju suvremene umjetnosti.

 | Author: Promo Foto: Promo

Tečaj Priprema za Školu primijenjene umjetnosti osigurava kvalitetnu pripremu za prijemni ispit uz stručno vodstvo akademske kiparice i waldorfske pedagoginje Melite Omeragić. Melita već niz godina priprema učenike za upis u ŠPUD te se može pohvaliti s više od 90 posto prolaznosti svojih polaznika. U posljednje dvije godine pripremila je više od 70 polaznika za prijemni ispit od kojih 65 uspješno prolazi prijemni i upisuje ŠPUD. U siječnju smo za vas pripremili dvije ogledne subote (12.1. i 19.1.) na kojima ćemo predstaviti naše OMart radionice.

Subota, 12.1.2019.:

9:30-10:30 sati - ogledni sat PRIPREME ZA ŠPUD (rezervirano za učenike koji se žele pripremiti za prijemni ispit Škole primijenjene umjetnosti i njihove roditelje). Na ovom oglednom satu ćemo objasniti što sve radimo i na koji način se pripremamo za prijemni ispit na tečaju Priprema za ŠPUD)

11:00-12:00 sati - ogledni sat LITTLE ARTISTS, likovne grupe od 5-7 godina. Predstavit ćemo program roditeljima, a naši će se mali umjetnici upoznati s prostorom i voditeljicom te kreativno zabaviti.

12:30-13:30 sati - ogledni sat KIDS ART, likovne grupe od 7-9 godina. Predstavit ćemo program roditeljima, a naši će se mali umjetnici upoznati s prostorom i voditeljicom te kreativno zabaviti.

 | Author: Promo Foto: Promo

Subota, 19.1.2019.:

11:30-12:30 sati - ogledni sat KIDS ART, likovne grupe od 7-9 godina. Predstavit ćemo program roditeljima, a naši će se mali umjetnici upoznati s prostorom i voditeljicom te kreativno zabaviti.

13:00-14:30 sati - ogledni sat TEEN ART, likovne grupe od 10-14 godina. Predstavit ćemo program našim polaznicima i roditeljima, a zatim će se naši umjetnici okušati u jednoj od crtačkih tehnika.

Prijave i informacije na: om.art.radionice@gmail.com, Telefon: +385 (0)91 5021727, Melita Omeragić. Sve informacije pratite putem FB stranice Lapo Lapo i Melita Omeragić aRT

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.