Školarci Slobodne aktivnosti 04. veljače 2024.

Odlična fora: Mama sustavom žetona potiče djecu na obavljanje kućanskih poslova

Foto: FACEBOOK/ EXTREME COUPONING AND BARGAINS UK
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Domišljata mama na zid dječje sobe je postavila popis kućanskih poslova koje djeca trebaju izvršiti, pri čemu svaki posao vrijedi određenu količinu žetona...

Jedna je mama na društvenim mrežama podijelila svoj pametni "izum" - sustav žetona za nagrađivanje, kojim potiče svoju djecu na izvršavanje zadataka i kućanskih poslova. Ova je majka svojom metodom oduševila brojne roditelje, te su mnogi  napisali da jedva čekaju isprobati ovu metodu. 

U Facebook grupi, Extreme Couponing & Bargains, jedna je žena podijelila fotografije rasporeda kućanskih poslova za njenu djecu. Ova je domišljata mama na zid postavila popis kućanskih poslova, pri čemu svaki posao vrijedi određenu količinu žetona.

 | Author: FACEBOOK/ EXTREME COUPONING AND BARGAINS UK Foto: FACEBOOK/ EXTREME COUPONING AND BARGAINS UK

Nagrade se kreću od dva žetona za pospremanje trosjeda do 10 žetona za završetak svih školskih zadataka. Nakon što skupe dovoljan broj žetona, mogu kupiti u "trgovini" koja se nalazi u njihovom domu, čokoladu ( za 15 žetona) ili paket čipsa ( za 10 prikupljenih žetona). 

 | Author: FACEBOOK/ EXTREME COUPONING AND BARGAINS UK Foto: FACEBOOK/ EXTREME COUPONING AND BARGAINS UK

Mnogi su roditelji ostali oduševljeni ovom idejom te su napisali da i sami isprobavaju ovu metodu kod kuće. "Sad me klinci neprestano pitaju kada ću odraditi još jedan posao," napisala je jedna mama, dok je druga dodala: " "Sjajna ideja. Iako su moja djeca sada starija isprobat će me ovu metodu čim prije." 

Što misliš o ovoj metodi? Hoćeš li ju isprobati sa svojim klincima?

djeca slatkiši Možda te zanima... Zašto djeci ne biste trebali davati slatkiše kao nagradu? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.