Školarci Slobodne aktivnosti 14. lipnja 2016.

Djevojčicu s protezom rasplakao prekrasan poklon

Djevojcica s invaliditetom
Foto: Faceboook/Courtney Fletcher Bennett
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Ima istu nogu kao i ja', vrištala je sretna djevojčica nakon što je vidjela lutku. 10-godišnja djevojčica Emma dobila je na dar lutku koja ima protezu za nogu. A njezina reakcija rasplakat će vas!

Djevojčica Emma iz Texasa svojom srećom i suzama radosnicama raznježila je milijune ljudi na Facebooku. 10-godišnja Emma ima protezu za nogu, a na dar je lutku koja izgleda baš poput nje. Njezinu reakciju su snimili roditelji i podijelli je na toj društvenoj mreži. Do sada je snimka pregledana više od 32 milijuna puta

Mlađa sestra donijela je kutiju s lutkom Emmi, trenutak kada je shvatila da lutka ima nogu s protezom počela je govoriti: "Sigurno se šalite". A onda je nastalo pravo ushićenje, suze i vrištanje malene Emme uz riječi: "Ima istu nogu kao i ja".

Emma je dobila popularnu lutku American Doll koja se proizvodi od 1986. Lutka predstavlja djevojčicu u dobi od osam do jedanaest godina i različitih je nacionalnosti. 

Lutku koja je posebno napravljena za Emmu prilagodila je kompanija A Step Ahead Prosthetics koja proizvodi proteze. U dogovoru s njezinim roditeljima napravili su su istu ružičastu protezu za lutku koju ima i Emma. Igračka je stigla uz prekrasnu poruku za Emmu.

"Nakon nekoliko tjedana u kojima je vježbala hodanje i trčanje s novom protezom spremna je za odlazak kući i za život bez ograničenja s tobom."

Ova prekrasna djevojčica samo pokazuje koliko je djeci bitno da se osjećaju prihvaćeno i da igračke koje ih vesele i s kojima toliko uče budu poput njih.

Igračke pokazuju djeci s posebnim potrebama i invaliditetom da nisu sama

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.