Školarci Slobodne aktivnosti 31. kolovoza 2015.

Djeca u hrvatskim osnovnim školama snimaju odlične fimove

dječja revija filmski festival
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na ovogodišnju Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece pristigla su ukupno 192 filma mladih autora, a čak 92 dječja filmska ostvarenja ušla su u natjecateljski program

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnje, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. U četiri dana Revije na filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije. Ove godine 53. Revija djece bit će održana u Rijeci od 30. rujna do 3. listopada.

dječja revija filmski festival | Author: Promo Foto: Promo

Selekcijska komisija u sastavu Simon Bogojević Narath, Čejen Černić, Maja Flego, Boris Poljak i Slaven Zečević donijela je odluku o čak 92 dječja filmska ostvarenja koja ulaze u natjecateljski program ovogodišnje, nacionalne manifestacije posvećene filmovima osnovnoškolaca. Na ovogodišnju Reviju pristigla su ukupno 192 filma mladih autora (čak 52 više nego lani!) što svjedoči o kvaliteti rada u području dječjeg filmskog stvaralaštva, kao dijela medijskog obrazovanja za koji se Hrvatski filmski savez kao priređivač Revije konstantno zalaže.

dječja revija filmski festival | Author: Promo Foto: Promo

Prijavljeni filmovi pristigli su iz svih dijelova Hrvatske, a u ovogodišnji natjecateljski program uvrštena su ostvarenja iz Dubrovnika, Osijeka, Pule, Zagreba, Korčule, Čakovca, Kutine, Šipana, Pleternice, Donjih Kukuruzara, Slavonskog Broda, Male Subotice, Velike Gorice, Orehovca, Šibenika, Zadra, Fužina, Koprivnice, Gračaca, Rijeke, Karlovca, Varaždina i Gunje. Najagilnije skupine stižu iz Zaprešića (Foto kino video klub Zaprešić) i Čakovca (Škola animiranog filma Čakovec). 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.