Školarci Slobodne aktivnosti 10. listopada 2023.

Ah, svašta! - idealna knjiga za djecu koja su tek naučila čitati

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ova knjiga namijenjena je djeci koja su tek naučila čitati pa će biti ponosna da mogu samostalno čitati cijele priče, a odlično su štivo i za roditelje koji će čitati djetetu i s njime raspravljati o svakoj priči.

Dječji život zanimljiv je baš kao i život odraslih. I djeca imaju svoja zadovoljstva, ali imaju i strahove i sumnje. 'Ah, svašta!' je zbirka kratkih priča za djecu mlađe dobi. Svaka priča ima svoju temu poput početka škole, kućnih ljubimaca, prijatelja, djedova, strahova, godišnjih doba i to sve iz perspektive djece.

Zabavne priče Sanje Pilić govore o djeci koja se prvi put zaljubljuju, uživaju u društvu svojih djedova, brinu se za kućne ljubimce, vesele se dolasku proljeća, boje se mahuna i vole petak. Sanja Rešček Ramljak maštovitim je i veselim ilustracijama razigrala ove priče, dala im život i posebnu ljepotu, pa će svako dijete više puta prelistavati slikovnicu upravo zbog neodoljivih ilustracija.

Dječji život zanimljiv je baš kao i život odraslih. I djeca imaju svoja zadovoljstva, ali imaju i strahove i sumnje. Zabavne priče Sanje Pilić govore o djeci koja je po prvi put zaljubljuju, uživaju u društvu svojih djedova, brinu se za kućne ljubimce, vesele dolasku proljeća, boje se mahuna i vole petak.

Sanja Rešček Ramljak svojim je maštovitim i veselim ilustracijama razigrala ove priče, dala im život i posebnu ljepotu pa će svako dijete više puta prelistavati ovu divnu slikovnicu baš zbog neodoljivih ilustracija.

Ova knjiga namijenjena je djeci koja su tek naučila čitati pa će biti ponosna da mogu samostalno čitati cijele priče, a odlično su štivo i za roditelje koji će čitati djetetu i s njime raspravljati o svakoj priči.

Knjigu Ah, svašta! možete nabaviti na web stranicama izdavačke kuće Petrine knjige.

O autorici:

Sanja Pilić rođena je u Splitu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti, fotografski odsjek. Radila je kao fotografkinja, trik-snimateljica i koloristica na crtanom filmu. Surađivala je s Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba i radila sa zlostavljanom djecom. Članica je raznih prosudbenih odbora za dječje stvaralaštvo. Nastupa u školama na dječjim literarnim druženjima. Katkad se bavi novinarstvom. Njezini tekstovi prevedeni su na slovenski, engleski, njemački, nizozemski, talijanski i mađarski jezik.  Živi i radi u Zagrebu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.