Školarci Škola 26. rujna 2016.

Igrom pomozite djetetu da se lakše prilagodi na školu

roditelji djeca domaća zadaća učenje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Strah od polaska u prvi razred nije rijetkost među djecom. Nakon što krenu, otvoreno razgovarajte s njima i pojasnite im obveze, kako biste im umanjili stres

Odvajanje od roditelja i odlazak u nepoznato okruženje izaziva u prvašićima bijes, tugu i strepnju. Pokažite djetetu da ga razumijete jer će uz vašu podršku lakše prebroditi sve ove nove okolnosti. Povjerenje je ključ svakog kvalitetnog odnosa, a za polazak u školu je najvažnije da dijete prihvati učitelja. Potrudite se potaknuti dijete da gradi otvoren odnos u kojem se neće plašiti da u školi pita sve što mu nije jasno.

Najbolji recept za za polazak u školu je otvoren razgovor. Pitajte dijete što ga najviše plaši i brine. Igrajte se škole i na zabavan način pomognite mu da se što lakše privikne na rutinu u učionici.  Imajte na umu da su sva djeca različita i da se ne prilagođavaju sva istom brzinom na nove okolnosti. Stoga iskustva drugih roditelja, a čak i vaša sa starijom djecom u obitelji ne moraju uvijek biti mjerodavna za vašeg prvašića.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.