Školarci 27. srpnja 2023.

Sarah Jessica Parker odgaja djecu tako da znaju što znači zaraditi novac

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nije lako naučiti djecu vrijednosti novca, a posebno to vrijedi za osobe koje novca imaju i više nego dovoljno. No, slavna glumica ustrajala je u tom i s ponosom to ističe.

Misliš da je lako dijete naučiti vrijednosti novca i kako svijet zapravo funkcionira kad govorimo o zarađivanju? Znamo da ne misliš, jer znamo da znaš da nije lako. A ako nije lako nama, „običnim smrtnicima“ koji novca imamo, pa recimo to ovako: u prosjeku – dovoljno, kako je tek onda onima koji imaju i više nego dovoljno, pa i jako puno novca?

Možda te zanima... Dječak razradio financijski plan uz koji će skupljati novac za svoj fakultet i oduševio internet Školarci

No, Sarah Jessica Parker i njen suprug Matthew Broderick odlučili su da im novac neće stajati na putu, pa svoje troje djece odgajaju tako da "shvate što znači zarađivati ​​novac". Za svaku pohvalu, rekli bismo!

"Želite da vaša djeca shvate što znači zaraditi novac, što je potrebno da se zaradi novac, pa će vrijednost novca i očekivanja će za njih biti ista", rekla je Sarah Jessica Parker u podcastu "Stol za dvoje", nakon što je voditelj podcasta govorio o njezinoj zahvalnosti za ono što je zaradila.

Zvijezda serije "Seks i grad" parafrazirala je usput citat Dolly Parton o tome da imate sve što vam treba, ali ne i sve što želite, rekavši: "Mislim da je sjajan način života za djecu takav da su njihove potrebe zadovoljene, da budu sita, sigurna i voljena, a tu su onda i važne stvari u životu: knjige, hrana i zanimljiva iskustva. Zimi im je toplo, a ljeti hladno, ali trebali bi žudjeti za stvarima."

To je važna lekcija koju ova 58-godišnja glumica želi naučiti svojih troje djece – sina Jamesa (20) i blizanke Tabithu i Marion (13). Uvijek simpatična Sarah izjavila je jednu bitnu stvar o djeci: "Trebali bi željeti stvari. I također bi, mislim, trebali biti zainteresirani za to kako pridonose stvarima u određenom trenutku."

'Nemaju pravo na naše privilegije'

Sarah je pojasnila kako nije bitno zašto bismo tako trebali postupati, bez obzira na to je li razlog to što mislimo da ćemo biti siromašni ili da ćemo ostati bez novca, kako, kaže, i sama misli, bitno je ne spiskati novac na blesav način i ne potrošiti ga na stvari koje se samo nakupljaju a nisu potrebne. Inače, već je ranije Sarah izjavila kako ne bi bila ovako vrijedna kakva je danas da su je odgajali s privilegijama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

"Izuzetno cijenim rad", rekla je tada, još 2008. godine. "Mislim da je na mom suprugu i meni dužnost da stvarno naglasimo i primjerom pokažemo Jamesu što znači nešto dugovati svojoj zajednici i da on nema pravo na beneficije našeg teškog rada."

Osim toga, tada je rekla da James nosi samo naslijeđene stvari svojih starijih rođaka.

"To je potpuna istina", rekla je. "Osim toga, moja je majka sačuvala svu odjeću moje braće. Ne šalim se. Mislim da mu nikad nisam kupila odjeću. Možda novi zimski kaput. Kupujem mu cipele, jer su svačija stopala drugačija."

Svaka čast, Sarah!

Možda te zanima... Uz ovih 5 savjeta možeš djecu naučiti upravljati novcem, a to je važno! Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.