Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 14. veljače 2023.

Mama na forumu izazvala raspravu: 'Treba li njezina devetogodišnja kći obrijati noge?'

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Žena je na forumu objasnila da noge njezine kćeri nisu jako dlakave, ali se u posljednje vrijeme povećao broj svijetlih dlaka koje njoj smetaju

Kako djeca odrastaju, može biti teško pomoći im da se nose sa svim promjenama koje se događaju u njihovim tijelima. Možda ne osjećate da su spremni za određene stvari, ali bi u isto vrijeme mogli biti zabrinuti zbog načina na koji izgledaju i kako to utječe na njih u školi. Za jednu mamu to je bio slučaj jer njezina devetogodišnja kći želi početi brijati noge, ali ona nije sigurna da je dovoljno stara za to, piše Mirror.

Žena je na forumu Mumsnet objasnila da noge njezine kćeri nisu jako dlakave, ali se u posljednje vrijeme povećao broj svijetlih dlaka. Kaže kako je njezina mama tvrdila da je ona premlada za brijanje nogu i s 13 godina, zbog čega je dobila nekoliko neželjenih komentara od djece u školi. 

''Ona nije još ušla u pubertet, ali brine jer su joj noge dlakave. Po mom mišljenju, nisu jako dlakave, ali ima nešto više svijetlih dlaka nego prije. Mislim da je s devet godina zaista premlada za to. Možda bih za početak probala s depilatorom. Želim ju potaknuti da još malo pričeka s odlukom o brijanju, ali razumijem da je to njezino tijelo i želim da ona sama odluči što će napraviti'', napisala je anonimna mama koja se i sama u pubertetu susrela s negativnim komentarima zbog dlakavih nogu.

 | Author: Freepik Foto: Freepik

Kao odgovor, mama je dobila poprilično puno savjeta u komentarima, a mnogi su rekli da bi trebala pomoći svojoj kćeri tako što će ju naučiti ispravnim metodama kako bi izbjegla posjekotine.

"Molim vas, pomozite joj da to učini! Moja mama mi nije htjela pomoći pa završila s malim posjekotinama po cijelim nogama. Svakako je provedite kroz mogućnosti i pustite je da odabere sama", napisala je jedna korisnica.

"Ja bih joj dopustila i naučila je kako da to radi ispravno i sigurno", dodala je druga. 

No, nisu se svi složili s tim.

"Apsolutno je premlada za to. Pokušajte joj objasniti da još nije vrijeme za takve stvari", komentirala je treća osoba, a četvrta je dodala: "Nemojte joj to dozvoliti, neka još malo bude dijete."

Možda te zanima... Pokazala kako izgleda depilacija u trudnoći i nasmijala mnoge Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.