Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 02. kolovoza 2019.

Farbanje kose sedmogodišnjakinji? Poznatu pjevačicu opet kritiziraju

Foto: Instagram/jessicasimpson
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Američka pjevačica Jessica Simpson objavila je fotografiju sedmogodišnje kćeri Maxwell i pohvalila se kako joj je obojila kosu u ljubičastu, ružičastu i plavu boju nadahnutu Disney filmom 'Descendants'

Jessica Simpson je na Instagramu odlučila podijeliti vijest da je njena sedmogodišnja kći Maxwell obojila kosu, ali ljudima to nije najbolje sjelo. Na jednoj fotografiji Maxwell se smiješi u frizerskom salonu Nine Zero One iz Los Angelesa dok joj farbaju dugu plavu kosu u ljubičastu boju poput Mala, glavnog lika u filmu. 

“Nije li premlada za to?”, “Zašto tako maloj djevojčici uništavati kosu?” neka su od pitanja s kojima su je suočili. "Tako je žalosno vidjeti kako se djetetu farba kosa. Izgledala je puno ljepše sa svojom prirodnom zlatnom bojom kose".  Jedna pratiteljica kaže:  "Uopće mi se ne sviđa. Nova boja čini je starijom".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inspired by The Descendants #901girl #MAXIDREW

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson) on

Iako Simpson nije otkrila o kakvoj je boji za kosu riječ, liječnici i stručnjaci su složni da to nije praksa koju bi roditelji trebali slijediti.

Doista mislim da nije sigurno bojiti kosu djeteta prije puberteta, najbolje ne prije 16. godine”, smatra dr. Sejal Shah.

“Ovo je odlično. Moja kći boji kosu od četvrte godine. Sad ima nepunih 11 i napravila je pramenove. Nije štetno i zabavan je način na koji se djeca mogu izraziti”, jedan je od komentara u Jessicinu obranu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.