Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 21. travnja 2019.

Cure doista mogu sve! Snažne fotografije govore tisuću riječi

Foto: Facebook HMP Couture Imagery
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jednostavne, ali snažne fotografije djevojčica koje je snimila mama fotografkinja šalju snažnu poruku ženama diljem svijeta. U ružičastim haljinicama i kopačkama, mali su modeli pokazali kako za njih granice ne postoje i da mogu istovremeno mogu biti romantične i baviti se "grubim" sportovima

Fotografkinja Heather Mitchell bila je na softball utakmici svoje 8-godišnje kćerkice Paislee kad ju je druga mama iznenadila svojom izjavom. Mitchell je željela da Paislee igru zavoli jer je ionako atletski građena, no žena je na to prokomentirala kako je malena "tipična ženskasta djevojčica".

Zbog toga je ova mama cijelu noć ostala budna i razmišljala zašto bi jedno isključivalo drugo. Sljedeće je jutro Mitchell s Paislee otišla u fotografski studio i ponijela cvjetnu krunu, ženskastu haljinu i pribor za igranje softballa.

Rezultat su fotografije koje šalju izuzetno snažnu poruku. "Ne postoje granice. Djevojčice mogu biti i ženskaste i atletske građe. Umjetničke i pametne. Što god sanjaju one mogu postići", rekla je Mitchell. Nakon toga uslijedile su i druge serije fotografija i snimanja s drugim malim modelima.

Zora Subotić Možda te zanima... Kako odgojiti djevojčicu koja će znati cijeniti sebe Školarci

Fotografije su objavljene na službenoj Facebook stranici fotografskog studija i postale su nadaleko popularne. Razlog je njihova jednostavna i snažna poruka koja privlači djevojčice koje se nalaze između dva svijeta - svijeta balerina i nogometa, curica koje obožavaju slatke haljine i veranje po drveću.

Ispod njih kratko i jasno je napisano: "Zato što ti možeš sve". I upravo je to pokrenulo lavinu emocija kod žena diljem svijeta. "To me podsjeća na mene kad sam imala 10 godina i s natjecanja ljepote odlazila na svoju nogometnu utakmicu", napisala je jedna mama. "Ovo je odličan način da se djevojčicama pokaže da mogu biti puno više nego samo slatke", dodala je druga.

Možda te zanima... Malene Disney princeze u preslatkoj seriji fotografija Beba

Naime, objava na Facebooku u kratkom je roku dosegla tisuće podjela i komentara sa svih strana što je Mitchell ugodno iznenadilo. "Cijelo vrijeme pričam i s tim drugim mamama i mislim da se sve nadaju pozivu Ellen DeGeneres", rekla je za CafeMom.

U današnje su vrijeme stereotipi još uvijek uvelike prisutni pa je pravo osvježenje vidjeti ovakve fotografije koje pokazuju da djevojčice imaju i svoju drugu stranu i da za njih granice ne postoje. One ne trebaju birati između lopte i ružičastih haljinica - mogu imati oboje.

Dječak s frizurom Možda te zanima... Rušenje predrasuda: Nema pravog načina za 'biti dječak' Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.