Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 24. ožujka 2021.

5 načina kako naučiti dijete strpljenju

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Poznato je da neke odrasle osoba nisu sposobne strpljivo čekati, a kako onda tek možemo od djece očekivati da budu strpljivi i čekaju, pogotovo ako ih tomu sami svojim primjerom ne poučimo. Postoje neke metode, a koje su to, donosimo ti u nastavku teksta...

Vizualiziranje vremena

Djeca počinju razvijati apstraktno razmišljanje oko devete godine života. Prije toga, njihov um djeluje na konkretniji način, što je razlog zašto bi im moglo biti teško razlikovati razliku između 15 i 45 minuta. Kako bi im pomogla, korisno je vizualizirati vrijeme kad god je to moguće.

Pa umjesto: "Odlazimo za sat vremena." "Imaš 10 minuta za odlaganje igračaka."
Reci: "Tata će doći kući s posla kad sunce zađe iza onog krova tamo."

Čekanje neće biti toliko mučno za dijete ako može napraviti usporedbu poput "Oh, ovo će biti brzo kao i pranje zuba."

sestre, svađa, djevojčice, tučnjava Možda te zanima... Kako kćeri treniraju moje strpljenje Roditelji

Nauči djecu igrama koje mogu igrati sami sa sobom

Postoji nekoliko razloga zašto je samostalno igranje djece važno. Jedan od njih jest da se dijete može zabaviti bilo gdje i bilo kada - samo. Dječja mašta nema granica, a ove igre ne zahtijevaju nikakvu pripremu ili posebne predmete.

Pogrešna vrsta igara: Igre na pametnim telefonima ili tabletima - koče razvoj mašte i kreativnosti.

Prava vrsta igara: slagalice, potraga za blagom, izmišljanje bajki, igranje uloga itd.

Postoji nekoliko načina kako naučiti dijete samostalnoj igri, a rezultati će premašiti sva očekivanja ako se naoružaš strpljenjem.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Igra idealna za čekanje na javnim mjestima

Djeci je uvijek dosadno čekati dok autobus ne dođe ili dok se mama vrati iz trgovine. Za ove prilike postoji izvrstan način za preusmjeravanje njihove pažnje.

Igra: Dva sudionika požele želju i dogovore se o svojstvu koje će tražiti u okolnim predmetima (boja, oblik, prvo slovo imena). Pobjeđuje onaj koji prvi dođe do 20 (ili bilo koji drugi broj) predmeta s odabranom značajkom i ima pravo zahtijevati ispunjenje njegove želje. Na primjer, možete zajedno brojati automobile koji prolaze dok čekate na autobusnoj stanici ili znakove tijekom putovanja.

Koji je trik: Prvo, ovo je vrlo zarazna igra koja također omogućuje prilagodbu pravila ovisno o dobi djeteta. Drugo, roditelj ne mora aktivno sudjelovati jer djeca obično računaju za dvoje, a vrijeme brže prolazi. Također, nije bitno nit doći do određenog broja, možete se samo igrati brojanja auta crvene boje ili ljudi koji nose smeđu jaknu, itd.

Možda te zanima... Genijalan mamin trik pomaže roditeljima da ne 'polude' Roditelji

Jednostavan način kojim dijete neće prekidati odrasle u razgovoru

Allison Hendrix je blogerica i majka dvoje djece čije je pravilo prekida svojom jednostavnošću postalo viralno. Kada dijete želi nešto reći dok njegov roditelj razgovara s nekim drugim, treba samo staviti ruku na ruku ili rame roditelja. Ako im roditelj dodirne ruku nazad, to znači da je dijete "saslušano" i da će mu se što prije pristupiti.

Taj trik funkcionira jer održavanjem kontakta odrasla osoba jasno pokazuje da se s djetetom postupa s poštovanjem i da ga se ne zanemaruje. Dijete se osjeća uvaženo, a sve što treba napraviti je kratko sačekati.

Kako naučiti dijete strpljenju ususret rođendanu ili blagdanima?

Čak i ako djeca nauče ne prekidati odrasle i zabavljati se sama, još uvijek im je teško čekati važne datume kao što su Božić, rođendan, ljetni praznici i slično.

Adventski ili rođendanski kalendar rješenje je koje ti može pomoći da skratiš čekanje. Mjesec dana, svaki dan prije nadolazećeg datuma priredi određenu vrstu zabave, kreativni zadatak koji dijete mora napraviti ili ga ponudi malim znakovima pažnje ili iznenađenjima kao što su bomboni. Mnogo je raznih vrsta takvog tipa kalendara, a Pinterest je neumoran izvor informacija. Uloži malo vremena i spremi veliko iznenađenje za svoje dijete, prenosi Bright Side!

Možda te zanima... 4 najgore stvari koje možeš raditi za svog školarca Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.