Ričet je jednostavno, a uvijek omiljeno varivo. Ako možda i ne volite ričet, vjerujemo kako će vam se ova verzija ipak svidjeti. Ričet sadrži suhu vratinu, mrkvu, grah... Sve što biste ionako stavili u uobičajeno grah varivo. Jedini novi dodatak je ječmena kaša koja je zapravo vrlo zdrava i ukusna
Sastojci:
- 3 - 4 krumpira (srednje veličine)
- 3 mrkve
- 1 korijen celera
- 1 korijen peršina
- 200 g graha (iz limenke; ako koristite suhi, namočite ga dan prije)
- 2 luka
- 1 list lovora
- 200 g ječmene kaše (namočite ju dan ranije)
- 300 g suhe vratine (ako je jako tvrda, skuhajte ju posebno da omekša)
- ulje, sol, papar
- 2 stabljike peršina (s lišćem)
Priprema:
1. U posudu za kuhanje, staviti ulje i popržiti luk (5 minuta, da omekša), dodati mrkvu, celer i peršin i sve zajedno pirjati još par minuta. Potom dodati krumpir te ga također pirjati dok ne omekša.
2. Dodati meso, grah i ječmenu kašu te lovor.
3. Ako ste skuhali suho meso, možete s tom vodom zaliti povrće, ako niste, zalijte čistom vodom da sve povrće i meso budu pokriveni.
4. Posolite/popaprite po želji.
5. Oko 5 minuta prije kuhanja, staviti listove peršina da se kuhaju s povrćem.
6. Kada sve povrće bude kuhano, jelo je gotovo.
7. Poslužiti uz komad svježeg kruha.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr