Ukusna pečenka pronaći će svoje mjesto na blagdanskom stolu mnogih, a mi vam predlažemo patku uz crveni kupus i jabuke
Recept za za 4 osobe:
• Patka – 2,5 kg
• Sol
• Maslinovo ulje 50 ml
• 2 glavice crvenog luka
• Crveni kupus 1 kg
• Maslac 50 g
• Slatka jabuka
• Papar – crveni svježe mljeveni
Priprema:
Patka
1. Posoliti po želji, nauljiti i staviti u pećnicu na 165 stupnjeva.
2. Peći je pola vremena na prsima, a pola okrenutu.
Pirjani kupus
1. Na maslacu i maslinovom ulju popirjati narezane rezance crvenog kupusa.
2. Na pola pirjanja dodati naribanu jabuku.
3. Pirjati dok ne omekša.
4. Po želji se u zelje može dodatno staviti kim i sitno rezani špek
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr