Piletinu marinirajte u jogurtu i češnjaku pa pripremite jednu od brojnih verzija ovog jela i uživajte u sočnom i mekom mesu
Piletina pripremljena na ovaj način izvrsno će se složiti uz različite priloge. Bez obzira odaberete li rižu, tjesteninu ili pak upakirate komadiće piletine u grillano pecivo i uživate u slasnom burgeru, spoj ovih začina za marinadu od jogurta meso će učiniti savršeno sočnim i mekim. Piletinu poslužite uz zdjelu sezonske salate.
Sastojci:
- 100 ml jogurta
- 1 limun, korica i sok
- 1 žličica slatke paprike
- 1 žličica soli
- 4 režnja češnjaka
- Piletina, komadi po želji
- Maslinovo ulje
- Papar
Postupak:
1. Pomiješajte jogurt, koricu i sok jednog limuna, slatku papriku, sol, protisnuti češnjak, papar i maslinovo ulje.
2. Piletinu narežite na manje komade pa je ubacite u smjesu.
3. Prekrijte prozirnom folijom pa pustite da stoji oko četiri sata u hladnjaku.
4. Na tavi zagrijte malo ulja pa, nakon što ste najprije malo obrisali piletinu, pecite ju na laganoj vatri oko 20 minuta.
5. Kada se meso zapeklo sa svih strana, prebacite ga u posudu za pečenje, pa pecite još pola sata na 180 stupnjeva.
Dobar tek!
Pročitajte više na Gastro.hr