Školarci Prehrana školarca 20. listopada 2016.

Prhka torta od lješnjaka za slatki dan

torta
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ovo slatko iskušenje djeca će obožavati, ali i vi. Samo nemojte pretjerati...

Sastojci:

Beze kore 

  • bjelanjaka
  • 250 grama šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 150 grama mljevenog lješnjaka

Krema

  • žumanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 80 grama tamne čokolade
  • 50 grama maslaca
  • 150 grama lješnjaka

Priprema:

1. Za beze kore bjelanjke i šećer izmiskajte u čvrsti snijeg. Postupno dodajte lješnjake.

2. Rasporedite smjesu na dva dijela na masni papir za pečenje i pecite sat vremena na 100°c.

3. Pomiješajte žumanjke i šećer te ih pjenasto umutite, a potom dodajte ostale sastojke. Skuhajte kremu i u nju dodajte čokoladu pa miješajte da se rastopi. Stavite kremu na hlađenje oko dva sata.

4. Nakon što se krema ohladila, dodajte dobro tučeni maslac, slatko vrhnje za šlag i lješnjake (dio lješnjaka sitno nasjeckajte).

5. Podijelite kremu na dva dijela. Uzmite prvu koru te je namažite polovicom kreme, preklopite drugom korom i premažite ostatkom kreme. Prema želji, tortu možete ukrasiti cijelim lješnjacima, a gornju beze koru izrežite na kriške namašćenim nožem za dekoraciju.

Potražite još finih recepata za slastice na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.