Ovo slatko iskušenje djeca će obožavati, ali i vi. Samo nemojte pretjerati...
Sastojci:
Beze kore
- 6 bjelanjaka
- 250 grama šećera
- 1 prstohvat soli
- 150 grama mljevenog lješnjaka
Krema
- 6 žumanjaka
- 5 žlica šećera
- 80 grama tamne čokolade
- 50 grama maslaca
- 150 grama lješnjaka
Priprema:
1. Za beze kore bjelanjke i šećer izmiskajte u čvrsti snijeg. Postupno dodajte lješnjake.
2. Rasporedite smjesu na dva dijela na masni papir za pečenje i pecite sat vremena na 100°c.
3. Pomiješajte žumanjke i šećer te ih pjenasto umutite, a potom dodajte ostale sastojke. Skuhajte kremu i u nju dodajte čokoladu pa miješajte da se rastopi. Stavite kremu na hlađenje oko dva sata.
4. Nakon što se krema ohladila, dodajte dobro tučeni maslac, slatko vrhnje za šlag i lješnjake (dio lješnjaka sitno nasjeckajte).
5. Podijelite kremu na dva dijela. Uzmite prvu koru te je namažite polovicom kreme, preklopite drugom korom i premažite ostatkom kreme. Prema želji, tortu možete ukrasiti cijelim lješnjacima, a gornju beze koru izrežite na kriške namašćenim nožem za dekoraciju.
Potražite još finih recepata za slastice na portalu Gastro.hr