Školarci Prehrana školarca 22. prosinca 2017.

Čupavci: Bakin recept za omiljeni desert djetinjstva

Foto: Lidija Lončarić
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mađarica, pita od jabuka, orahnjača spadaju u svima omiljene kolače i recepti za njih sigurno su zapisani u svakoj bilježnici. Čupavci su jedan od takvih kolača, često razmjenjujemo recepte i isprobavamo nove dok konačno ne nađemo 'onaj pravi'

Čupavci su vrlo jednostavni za napraviti, dovoljno je ispeći biskvit i umočiti kocke u čokoladu pa zatim u kokos. Ta divna kombinacija čokolade i kokosa brzo će nestati s tanjura. Postoji različite kombinacije, poput čupavca s bijelom čokoladom. Mi vam donosimo recept iz bakine bilježnice, mali slasni zalogaji kojima svi teško odolimo.

Sastojci za tijesto:

  • 2 cijela jaja
  • 300 g šećera
  • 100 g margarina
  • 2 dl mlijeka
  • 300 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Glazura:

  • 2 dl mlijeka
  • 100 g margarina
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • kokos

Priprema:

1. Pomiješajte sve namirnice za biskvit i miksajte.

2. Pećnicu zagrijati na 180ºC i peći otprilike oko 30 minuta. Za ovu količinu smjese potrebna je posuda veličine 40x20 cm.

3. Ohlađeni biskvit narezati na kocke. Namirnice za glazuru kuhati na laganoj vatri. Nakon toga kocke uvaljati u čokoladu i kokos. 

4. Ako biskvit ispade malo čvršći nemojte se brinuti, čupavci se neće raspadati kada budu gotovi, a zbog čokolade će biti mekani.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.