Školarci 22. svibnja 2023.

Evo kako danas živi dječak koji je dirnuo svijet svojim plačem zbog bullyinga

Foto: printscreen / Instagram / Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prije dvije godine on je bio jedan vrlo, vrlo tužan 9-godišnji dječak koji je čak pomišljao dići ruku na sebe jer se više nije mogao nositi s maltretiranjem koje je proživljavao. A onda je snimka njegova plača promijenila njegov život.

Kada je u veljači 2020. godine mama Quadena Baylesa objavila video njegova plača, zbog vršnjačkog maltretiranja, ona je samo željela skrenuti pažnju na to što zapravo proživljavaju djeca koji su žrtve bullyinga. No, njegove su riječi tada taknule mnoga srca diljem svijeta, a njegov život danas izgleda puno drugačije nego tada, kad je bio na rubu očaja i kada je pomišljao nauditi si jer se više nije mogao nositi s maltretiranjem u školi…

Možda te zanima... Pjevačica zaplakala u emisiji i otkrila da njezinu 8-godišnju kćer maltretiraju zbog disleksije Školarci

Quaden je, naime, rođen s poremećajem rasta kostiju zbog kojeg su mu udovi skraćeni, što je zapravo poznatije pod nazivom patuljasti rast. Njegova mama Yarraka tada je uz njegove suze ispričala kako ovo nasilje utječe na cijelu obitelj, te je pozvala školu i javnost da educiraju djecu i pozabave se ovim problemom, a kasnije je rekla da je snimala taj trenutak jer više jednostavno nije znala što napraviti. No, video je u vrlo kratkom roku postao viralan i mnoge su čak vrlo slavne osobe izrazile svoju podršku Quadenu.

Zahvaljujući tom videu, Quadenov život danas izgleda daleko drukčije nego prije dvije godine. Već iduće jutro, nakon objave videa, počele su stizati brojne poruke podrške, a to se nastavilo i nadalje. Podršku na Twitteru pružio mu je videom čak i Hugh Jackman tada, rekavši kako se moramo sjetiti da svaka osoba ispred nas vodi neku svoju bitku, te da moramo biti ljubazni prema drugima. „Quaden, jači si nego što misliš, druškane, i bez obzira na sve ja sam ti prijatelj,“ rekao je tada Hugh.

Skupina komičara tada je pokrenula GoFundMe akciju prikupljanja novca da plate Quadenu put u Disneyland, ali je njegova obitelj odlučila većinu tog novca uplatiti u neprofitnu udrugu koja se bori protiv bullyinga. No, Quaden je pozivan na utakmice svog omiljenog tima, a postao je i glumac! Prošle se godine pojavio u filmu „Three Thousand Years of Longing“, s Tildom Swinton i Idrisom Elbom u glavnim ulogama, a iduće će godine glumiti u Mad Maxu, Furiosa.

Usprkos svemu, Quaden kaže da ga i dalje povremeno maltretiraju u školi, ali ni približno onom kako je bilo prije nego je njegova mama objavila video. On sada, ipak, uživa u školi, baš kao i u životu.

Eto kako društvene mreže ipak mogu biti i ružičasta točka prekretnica u nečijem životu. Dobro je to čuti!


Možda te zanima... Tata slikao ruku svog sina nakon škole i otkrio tužno značenje tragova olovke Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.