Roditelji Zanimljivosti 29. lipnja 2016.

Treća 'Čakulaonica za samohrane roditelje' u Zagrebu

Doris Pinčić
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Održana je treća edukativna radionica 'Čakulaonica za samohrane roditelje' u sklopu projekta 'Hrabre Mame & Tate'. Samohrani roditelji dijelili su svoja iskustva o razgovorima o neprisutnosti drugog roditelja te su zajednički nastojali pronaći adekvatan pristup problemu

Treća edukativna radionica "Čakulaonica za samohrane roditelje“ u sklopu projekta „Hrabre Mame & Tate“ održana je u utorak, 28. lipnja,  u dječjem vrtiću "Pčelica" u organizaciji portala Sretna mama i istoimene Udruge samohranih roditelja.

Samohrani roditelji dijelili su svoja iskustva o razgovorima o neprisutnosti drugog roditelja te su zajednički nastojali pronaći adekvatan pristup problemu komunikacije o neprisutnosti drugog roditelja, ovisno o uzrastu djeteta. 

Kako s djecom razgovarati o razvodu?

"Kako adekvatno komunicirati s djetetom o nedostatku drugog roditelja jedna je od najvažnijih tema obzirom da se takvi razgovori ne smiju izbjegavati, a djeci uvijek treba dati razumljiv odgovor prilagođen njihovom uzrastu“, istaknula je Vlasta Korman, psihologinja dječjeg vrtića "Pčelica".

"Izuzetno sam sretna da smo održali još jednu uspješnu Čakulaonicu na kojoj roditelji mogu dobiti podršku i potreban savjet. Također me raduje da sve više kompanija prepoznaje vrijednost Čakulaonica. Zahvaljujemo Nivei koja nas podržava od početka i dm-u koji se priključio te se nadam da će nas i ubuduće pratiti u našim aktivnostima. Pozivam sve zainteresirane roditelje da se putem maila info@sretnamama.hr prijave na četvrtu radionicu koja će se održati u rujnu”, izjavila je Ana Mišić, urednica portala Sretna mama i predsjednica Udruge za samohrane roditelje.

Čakulaonica | Author: Promo Foto: Promo

"Mislim da svim roditeljima, a osobito onim samohranima treba skinuti kapu i pomoći kako god možemo. Roditeljstvo je izazov za dvoje ako ne i za troje, pritom mislim na barem jednu baku koja uvijek dobro dođe, i uopće ne mogu zamisliti s koliko se izazova i strahova susreću roditelji koji to sve prolaze sami. Sigurna sam da iz ljubavi prema svojoj djeci svi oni daju sve od sebe i najbolje što mogu ulažu u svoje mališane. Upravo zato ovakvi projekti su i više nego dobrodošli i svi ih trebamo podržati“, izjavila je Doris Pinčić, televizijska, filmska i kazališna glumica te voditeljica na Narodnom radiju i RTL-u, a projekt i radionice podržao je i Mario Valentić.

Razvod roditelja mijenja dječji svijet

Za sudjelovanje u radionici koja će se održati u rujnu roditelji se mogu prijaviti na info@sretnamama.hr. Broj mjesta je ograničen (moguće je maksimalno 20 roditelja po radionici).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.