Roditelji Zanimljivosti 01. rujna 2016.

Što majke misle: Kad bi djeca trebala odseliti od kuće?

mama, sin, baka
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iako majkama teško pada odrastanje djece i njihov odlazak od kuće, većina priznaje da su isplanirale u što će preurediti dječju sobu nakon što djeca odu na fakultet ili odsele

Iako im teško pada odlazak djece od kuće, današnje mame smatraju da djecu treba ohrabriti da potraže vlastiti put. Gotovo 84 posto majki priznaje da su isplanirale u što će preurediti dječju sobu nakon što ona odu na fakultet ili preseliti, utvrdilo je istraživanje britanske online prodavaonice isme.com.

Trećina njih tvrdi da će čim se djeca odsele, njihovu sobu pretvoriti u ormar, dok će je polovica njih preurediti u gostinjsku sobu. Dio mama dodatnu sobu želi pretvoriti u teretanu ili sobu za čitanje, a neke će u nju smjestiti kućne ljubimce.

10 pitanja koje svaka žena treba pitati svoju majku

Iako majkama teško pada odrastanje djece i njihov odlazak od kuće, vremena su se promijenila pa tako istraživanje potvrđuje da se prosječna majka nada da će njeno dijete otići do dvadeset i treće godine. Četvrtina njih čija su djeca već napunila 23 godine, ali dalje žive s njima, priznaju da su spremne da pomoći im pronaći vlastiti stan.

mama, kći | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Istraživači navode da se ovaj fenomen može objasniti suvremenim načinom života. Ističu da je modernizacija zahvatila sve generacije pa ne treba čuditi što majke žude za kućnom teretanom ili velikom garderobom.

Dirljivo pismo majke kćeri zbog kojeg ćete više cijeniti svoje roditelje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.