Roditelji Zanimljivosti 20. lipnja 2016.

Ožiljci i iritirana koža trebaju posebnu njegu na suncu

koža
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kod svake rane i oštećenja na koži, ožiljak bi trebao biti zaštićen od sunca tijekom cijelog perioda njegove evolucije, stoga je potrebna njega koja ugodno djeluje na proces zacjeljivanja kože, a istovremeno pruža vrlo visoku zaštitu od sunca

Danas se nedovoljno razmišlja o negativnom i potencijalno nepovratnom štetnom utjecaju kojeg dnevno UV zračenje može imati na kožu koja je u procesu zacjeljivanja. Izlaganje rana i ožiljaka suncu može izazvati nepovratne posljedice jer oštećena koža izložena suncu ima tendenciju da potamni i da zadrži pigmentaciju koja može trajati zauvijek. 

Osim štetnog utjecaja UV zraka na rane, iritacije i ogrebotine, potrebno je uzeti u obzir i tetoviranu kožu koja također predstavlja iritaciju na koži. Zbog peckanja i crvenila koji se javljaju nakon tetoviranja, potrebno je istovremeno smiriti nadraženu kožu i zaštiti tetovažu od štetnih UV zraka kako bi se spriječila pojava smeđih I crvenih pigmentacijskih mrlja

Vodič kroz zaštitu od sunca u prvoj godini

CICAPLAST BAUME B5 SPF 50 smirujući je balzam koji pruža višestruko djelovanje: trenutno smiruje kožu, ugodno djeluje na proces zacjeljivanja te štiti od UVA i UVB zraka i time pomaže kod  sprječavanju  pojava pigmentacijskih mrlja. CICAPLAST Baume B5 SPF 50 optimalno je rješenje za nadraženu ili ispucanu kožu upotpunjeno vrlo visokom UV zaštitom, SPF 50. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.