Beba Mama poslije poroda 20. travnja 2016.

Dječjoj bolnici mama donirala više od 50 litara svog mlijeka

The Children's Hospital of San Antonio
Foto: Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Cash se rodio u 25. tjednu trudnoće i težio je oko 900 grama. Dok je bio na neonatalnoj njezi, mama Micah se cijelo vrijeme izdajala. Cash je nakon tri mjeseca pušten kući i mama ga normalno doji, a izdojeno mlijeko je donirala

Micah Duncan je rodila sina Casha carskim rezom u 25. tjednu trudnoće, toliko rano da ga nije mogla ni držati ni dojiti. Liječnici su joj rekli da je majčino mlijeko 'tekuće zlato' koje će pomoći njenom prijevremeno rođenom sinu, teškom oko 900 grama, da napreduje. 

Upozorili su je da je Cash toliko malen da možda neće imati snage primiti bradavicu. Micah se odlučila izdajati. Na početku je mlijeko kapalo kap po kap. Ubrzo se počela izdajati svaka dva sata i spremati bočice. Zapečatila ih je i skladištila u zamrzivač Dječje bolnice San Antonio u Teksasu. To je trajalo puna tri mjeseca dok je Cash bio u bolnici. Sad je pušten kući i mama ga normalno doji. 

Savjeti za izdajanje i pohranjivanje majčinog mlijeka

Prije izlaska iz bolnice, Micah je odlučila donirati više od 58 litara izdojenog mlijeka. To je najveća donacija ovoj bolnici od jedne osobe.

Nakon gubitka bebe, mama donirala 350 litara majčinog mlijeka

Kroz majčino mlijeko beba dobiva antitijela koja ga štite. Korištenje mlijeka druge mama sigurno je dok su poduzete odgovarajuće mjere opreza, kao poznavanje medicinskog kartona i prehrane.

"When Cash was first born, I couldn't even hold him. Pumping milk was all I could do to help. I'm glad more babies will...

Posted by The Children's Hospital of San Antonio on 8. travnja 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.