Roditelji Zanimljivosti 04. travnja 2016.

Biciklom će prijeći 650 km za djecu s autizmom

Maja Bonačić
Foto: Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Psihologinja Maja Bonačić je praktičar terapije igrom, a cilj projekta je skrenuti pažnju na važnost implementacije igre u radu s djecom koja imaju teškoće iz autističnog spektra

Psihologinja Maja Bonačić u šest dana, od 30. ožujka do 6. travnja, biciklom će prijeći 650 km. U sedam gradova održat će stručna predavanja vezana uz djecu s teškoćama iz autističnog spektra. Maja je praktičar terapije igrom, a svoj volonterski projekt nazvala je “Zaigrana pedala”.

Poruka koju je dobila mama djeteta s posebnim potrebama

Cilj projekta je skrenuti pažnju na važnost implementacije igre u radu s djecom koja imaju ove teškoće. "Igra je urođena i prirodna svakom djetetu, bez obzira na poteškoće ili stupanj razvoja. Zato je igra  zajednički jezik sve djece svijeta, koji ne moraju učiti", ističe Bonačić.

Kad ih nešto muči, djeci više od razgovora pomaže igra

Nakon Šibenika, Splita, Makarska, Metkovića, Dubrovnika i Herceg Novog, Maja će posljednje predavanje imati 6. travnja u 18 sati na Korčuli. Govorit će, među ostalim, o tome na koji način je igra ulaznica u svijet djece s teškoćama iz autističnog spektra i kako razvoj simboličke igre poboljšava razvoj socijalne komunikacije.

Igra liječi traume i zbližava roditelje i djecu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.