Roditelji Zanimljivosti 16. listopada 2019.

360 tisuća djece u Jemenu gladuje: Pomozi im da prežive!

Foto: MHuwais/UNICEF
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Za 360 000 izgladnjelih djevojčica i dječaka u Jemenu svaki novi dan može biti i posljednji

Zbog razornih sukoba koji traju već 4 godine Jemen je suočen s trenutno najvećom humanitarnom krizom u svijetu. Gotovo cijela zemlja treba humanitarnu pomoć jer je ugroženo 80 posto stanovništva. Najgore i najviše su pogođena djeca. 1,8 milijuna djece je akutno pothranjeno, a 360 tisuća djece u dobi do 5 godina je u izravnoj životnoj opasnosti zbog teške akutne pothranjenosti. Na rubu gladi su i trudnice te  majke dojilje, njih čak 1,1 milijun je akutno pothranjeno. Kako bi odgovorio na potrebe pothranjene djece i majki u Jemenu, UNICEF je pokrenuo jedan od najvećih programa humanitarne pomoći i podrške u svijetu.

Ova kriza ima razarajući učinak na živote djece u Jemenu, a rizik od njihove smrti svakoga se dana povećava. Njihovo preživljavanje ovisi o dostavi hitne međunarodne pomoći. UNICEF je na terenu i uspijeva doprijeti do djece te im osigurati  neophodnu pomoć. 

 | Author: AlZikri/UNICEF Foto: AlZikri/UNICEF

Od izbijanja sukoba, 2015. godine, do danas UNICEF je dostavio više od 3.000 tona prehrambenih i medicinskih proizvoda. Regina Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku poziva sve hrvatske građane, tvrtke i medije da se uključe u apel i svojim donacijama pomognu djeci Jemena da prežive:

"Jemen je trenutno jedno od najgorih mjesta na svijetu u kojem dijete može živjeti. Humanitarna kriza nije poštedjela niti jedno dijete u Jemenu. UNICEF radi danonoćno na terenu kako bi pomogao ublažiti patnje djece, ali potrebe su i dalje izuzetno velike. Djeca trebaju našu hitnu pomoć kako bi preživjela. Donacija od 56 kuna jednom djetetu osigurava posebnu terapeutsku hranu tijekom 14 dana“, istaknula je Regina Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

360 000 djece pati od teške pothranjenosti i na granici su života i smrti. Ako uskoro ne prime posebnu terapeutsku hranu, mnoga neće preživjeti.

UNICEF je na terenu i uspijeva doprijeti do izgladnjele djece, no potrebe su i dalje velike.

 | Author: MHuwais/UNICEF Foto: MHuwais/UNICEF

Tvoja donacija može osigurati terapeutsku hranu koja djecu vraća u život!

56 kn osigurava jednom djetetu posebnu terapeutsku hranu tijekom 14 dana
137 kn za dvoje djece osigurava terapeutsko mlijeko dostatno za 7 dana liječenja od pothranjenosti
278 kn za dvoje djece osigurava visokoenergentske, vitaminima i mineralima obogaćene kekse.

Doniraj još danas i pomozi djeci Jemena da prežive!

Donirati možeš putem web stranice UNICEF-a.  

Osim putem web stranice, donirati možeš i uplatnicom ili internet bankarstvom na UNICEF-ov broj računa HR9223600001501092532, poziv na broj 1963-98.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.