Roditelji Tatina zona 03. siječnja 2017.

Uspavljivanje bebe na tatin način

tata beba spavanje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Budite strpljivi kad se radi o uspavljivanju vašeg djeteta. Katkada, ako ga prebrzo odvojite od sebe, dijete se može uznemiriti i opet probuditi, savjetuje pedijatar dr. William Sears u knjizi 'Kako uspavati dijete'

Iz knjige 'Kako uspavati dijete', koju je napisao poznati američki pedijatar dr. William Sears, zajedno sa svojim sinovima i suprugom, prenosimo vam poglavlje o uspavljivanju na tatin način:

Dok majke uspavljuju dijete dojenjem, one ga hrane, ali i tješe. Očevi također mogu i moraju svojoj djeci biti utjeha tijekom uspavljivanja. Postavite dijete u položaj licem na rame i pokušajte ga uspavati plešući ili njihajući ga. Dan nakon što smo jednoj iscrpljenoj majci objasnili koncept asocijacija na spavanje, odgovorila nam je: "Moje dijete ima samo jednu asocijaciju na spavanje – MENE!" 

Male Searsove tajne uspavljivanja za očeve

Budite strpljivi kad se radi o uspavljivanju vašeg djeteta. Katkada, ako ga prebrzo odvojite od sebe, dijete se može uznemiriti i opet probuditi. Ako se dijete stalno budi kada ga pokušavate iz naručja smjestiti u krevet, ili ne može potpuno zaspati dok s njim hodate ili ga ljuljate, pokušajte leći s njim na prsima ili jedno uz drugo.

Kad potpuno zaspi (što možete prepoznati po opuštenim udovima – opuštene šake, ruke vise opušteno, mirni mišići lica), polako se odmaknite. Ako su djetetove šake stisnute, a ruke svijene, vjerojatno je još u stanju laganog sna i probudit će se ako ga pokušate prerano spustiti.

Knjigu 'Kako uspavati dijete' potražite u knjižarama Algoritam Profil Mozaik i ostalim bolje opremljenim knjižarama! Možete direktno naručiti i na mail info@mozaik-knjiga.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.