Roditelji Tatina zona 10. srpnja 2022.

Tate puno brže reagiraju kad je u pitanju provjera beba?

krevetić
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sasvim je normalno da su novopečeni roditelji puni briga oko bebe i čine sve što je u njihovoj moći kako bi bebi bilo sve najbolje. Sada, novo istraživanje otkriva da, kada je riječ o provjeri baby monitora, tate puno brže to rade nego mame - čak i kada beba ne plače

Istraživanje je provela kompanija Full Spectrum Insights. U anketi je sudjelovalo 1000 roditelja s djecom mlađom od 2 godine, od kojih je 83 posto potvrdilo korištenje monitora za bebe. Od 83 posto, najmanje svaki treći muškarac je potvrdio da vrlo često pogledava monitor - barem jednom u minuti, dok to radi svaka četvrta žena. Neke su čak i priznale, njih 35 posto, da su monitor pogledale tek kad su vidjele ili čule bebin plač, za razliku od 25 posto muškaraca, pokazalo je istraživanje. 

Možda te zanima... Muškarci stvarno ne čuju plač bebe po noći ili glume? Roditelji

Studija je također otkrila da je vrijeme reakcije provjere bebe nakon što su čili ili vidjeli da plače bilo sporije kod roditelja koji imaju više od jednog djeteta

"Ovi su rezultati za nas bili jako iznenađujući", kaže za The Bump Jen Johnson, potpredsjednica kompanije Summer's. "Mnogo pričamo o vremenu provedenom ispred zaslona​​i čini se da su tate toliko zalijepljeni za monitor za bebe kao za svoje telefone!"

Uz nadzor nad nadzorom bebe, studija se također bavila i drugim aspektima roditeljskog ponašanja, poput osuđivanja drugih roditelja. Dok je 80 posto roditelja u studiji reklo da se osjećaju osudu prema vlastitom odgoju i roditeljstvu, samo 44 posto roditelja priznalo je da osuđuju druge. 

Možda te zanima... Tko manje spava i još 5 tipičnih svađa novopečenih roditelja Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.