Roditelji Tatina zona 17. ožujka 2019.

Tata iz SAD-a dobio otkaz jer je bio na rođenju sina

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ovaj tata kaže da je izabrao rođenje svoga sina prije odlaska na posao i kao rezultat toga dobio je otkaz

Otac četvero djece u New Hampshireu i vojni veteran Lamar Austin s ponosom je dočekao svoju prvu bebu rođenu u Concordu sa svojom suprugom Lindsay.

Ali, ta godina mu nije najbolje počela. Kada je odlučio prisustvovati rođenju svog djeteta Cainana, to ga je koštalo posla. Austin je radio kao zaštitar u Salerno zaštitarskoj tvrtki oko mjesec dana, tijekom 90-dnevnog probnog razdoblja kada mu je rečeno da ako propusti smjenu da će dobiti otkaz. 

Austin je rekao za Condor Monitor da se od njega očekuje da bude na raspolaganju 24/7. I sve do dana kada mu je supruga rodila, a živio je za taj trenutak, pokrivao je smjene drugih zaposlenika.  Ali 28. prosinca Austin je rekao da ne može pokriti smjenu jednog zaposlenika koji nije mogao doći na posao zbog snježne oluje jer ide na pregled sa suprugom Lindsay.

 10 fotografija koje pokazuju nevjerojatnu ljubav očeva

Poslodavci koji podržavaju obitelji

"Nisam htio da izgleda kao da pokušavam propustiti posao ili nešto slično", objasnio je Austin, dodajući da je krajem tjedna tražio dva dana slobodno jer mu je žena rađala.  "Drugog dana sam rekao svom šefu:" Moja žena je još uvijek rađa ", a on je rekao: "Ako ne bude na poslu sutra do 8 da će mu otkazati suradnju".

Kad je Austin odlučio otići u bolnicu sa svojom suprugom, dobio je poruku "Od danas više ne radite." Ali (ne)sretni tata je odlučio da ga loše vijesti neće dotući. "Samo sam odgovorio OK", rekao je. 

Možda te zanima... Tate u rađaoni: Što me preplašilo i iznenadilo na porodu? Roditelji

Austin, koji je od služenja u vojsci radio brojne poslova s ​​punim i nepunim radnim vremenom, samo je na kraju rekao: "Možda nisam dovoljno dugo radio tamo da bi me htjeli zadržati."

Iako ne znamo sve detalje ove situacije, ako je Austin otpušten samo zato što je propustio smjenu kako bi svjedočio rođenju njegovog djeteta, to je tužan komentar na politike poslodavaca koje podržavaju obitelji. Nisam siguran kako bi bilo koja tvrtka mogla očekivati ​​da će zadržati dobre ljude ako neće pokušati pomoći zaposlenicima da postignu zdravu obiteljsku / poslovnu ravnotežu.

Možda te zanima... Zašto tate u Hrvatskoj još uvijek ne koriste rodiljni dopust? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.