Roditelji Tatina zona 01. ožujka 2016.

Tata avanturist: 'Ako previše štitimo djecu, činimo im veliku štetu'

bear Grylls
Foto: BigPictures/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Stručnjak za preživljavanje otkrio je svoje odgojne metode rekavši da želi pružiti svojoj trojici sinova uzbuđenja vanjskog svijeta

Poznati avanturist i stručnjak za preživljavanje Bear Grylls prošle je godine bio na meti kritika kad je ostavio svog 11-godišnjeg sina Jessea samog na stijeni usred mora u sjevernom Walesu kao dio treninga za preživljavanje. Kasnije je rekao da je cijeli pothvat bio pažljivo planiran i da djeca trebaju više riskirati u životu. 

"Pokušavajući maknuti svu opasnost od djece, činimo im veliku štetu. Ne učimo ih kako živjeti", napisao je tad za The Times.  Bear je u braku sa Sharom, s kojom uz Jessea ima i 9-godišnjeg Marmadukea i 7-godišnjeg Huckleberryja. 

'Zašto dopuštam sinu da skače po krevetu?'

Sada je otkrio novi detalj svog odgoja djece rekavši da želi pružiti svojim sinovima uzbuđenja vanjskog svijeta, ali bez stavljanja u pravu opasnost. U razgovoru za The Daily Mail otkrio je još jednu metodu. "Pokrijem ih cijele kečapom koji izgleda kao lažna krv i odgurnem ih dok su kajaku. Uzbudljivo je", rekao je 41-godišnji tata nastavljajući da nikad nikoga ne bi doveo u opasnost, a kamoli svoje sinove. "Cijeli moj život posvećen je sigurnosti, pripremi i umanjivanju rizika." 

Četiri greške kojima ubijamo dječju kreativnost

Our three boys using their home entertainment system!

A photo posted by Bear Grylls (@beargrylls) on

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.