Roditelji Tatina zona 05. srpnja 2016.

Čuček na roditeljskom dopustu dok Jelena Veljača radi

Jelena Veljača i Dražen Čuček
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Glumac je preuzeo svakodnevnu brigu o svojoj i Jeleninoj kćeri osmomjesečnoj kćeri Leni. Veljača trenutno radi na svojoj telenoveli 'Prava žena'

Nakon porođaja glumica i scenaristica 35-godišnja Jelena Veljača bila je na rodiljnom dopustu prvih šest mjeseci. Odlučila je vratiti se na posao jer se već snima seriju 'Prava žena', po svojoj ideji.

Svakodnevnu brigu o njihovoj osmomjesečnoj kćeri Leni preuzeo je 45-godišnji glumac Dražen Čuček. Dražen je tako jedan od sve više očeva koji koriste pravo na roditeljski dopust.

Dražen i Jelena zbližili su se na predstavi "Prava stvar" kazališta Mala scena.

Tate ne koriste 'porodiljni' jer se boje smanjenja plaće

Podsjetimo, u Hrvatskoj su rodiljni i roditeljski dopust uređeni Zakonom o rodiljnim i roditeljskim potporama. Rodiljni dopust traje do navršenih 6 mjeseci djetetova života, a uključuje obvezni i dodatni dio, kojeg majka može djelomično ili u cijelosti prenijeti na oca djeteta. Da bi se zakonodavstvo uskladilo s Direktivom EU, od 2013. godine duljina trajanja roditeljskog dopusta iznosi 8 mjeseci, odnosno 4 mjeseca po roditelju (do tada 3 mjeseca po roditelju). Jedan roditelj može na drugog roditelja prenijeti svoja dva mjeseca dopusta, dok su druga dva mjeseca neprenosiva. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.