Roditelji Sretna mama 05. prosinca 2022.

Zašto mame umjesto godina o svojoj djeci govore u mjesecima?

Foto: Shutterstock ; Zašto mame umjesto godina o svojoj djeci govore u mjesecima?
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Često možemo čuti majke koje u razgovoru naglašavaju kako dijete ima 18 mjeseci, a ne godinu i pol. Još se češće ljudi živciraju oko toga pa se pitamo koji je razlog i treba li uopće izražavati starost djeteta u mjesecima?

Internetska stranica The Cut’s Laura June, odnosno kolumna Ask a Mom, daje kratak odgovor – trebaju. Iako ne postoji “kult brojanja” dobi djeteta, izražavanje djetetove dobi u mjesecima jednostavno je točniji i praktičniji način komuniciranja, jer se dijete u toj dobi strahovito brzo (točnije iz mjeseca u mjesec) mijenja i razvija.

mama, beba Možda te zanima... Kako nas majčinstvo čini pametnijima? Roditelji

Kada biste rekli da vam je dijete prohodalo s jednom godinom, podatak je koji će gotovo svaki roditelj moći izgovoriti, jer je i njihovo dijete prohodalo s jednom godinom, no ako to izrazite u mjesecima, nastaje razlika. 20 nevjerojatnih stvari koje će se bebi dogoditi tijekom 1. godine

Brojanje starosti djeteta u mjesecima važno je “novim” mamama kako bi lakše i sigurnije pratile razvojni proces te podijelile svoja iskustva, pitanja i probleme s obitelji i ostatkom zajednice. Naravno, već u trećoj godini života to više nije potrebno.

Možda te zanima... Najiritantnije navike mladih mama Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.