Rukama zamijesite sve sastojke, u sredinu dodajte kockicu sira i ispecite. Faširance poslužite uz pire krumpir, krumpir ili grah salatu pa uživajte u sočnim domaćim pljeskavica sa slasnim iznenađenjem
Sastojci:
- 500 g mljevenog mesa
- 2 mliječna peciva
- 3 režnja češnjaka
- 100 ml mlijeka
- 2 žlice krušnih mrvica
- 4 žlice peršina
- 2 žličice slatke crvene paprike
- 200 g sira
- sol, papar
Priprema:
1. Mliječno pecivo nasjeckajte na kockice, stavite u zdjelu i prelijte mlijekom. Pustite da pecivo upije mlijeko.
2. Izradite rukama pa dodajte meso, sjeckani peršin, protisnuti češnjak, crvenu papriku, sol i papar.
3. Ako vam je smjesa premekana, dodajte krušne mrvice. Dobro pomiješajte rukama.
4. Sir narežite na kockice. Od smjese s mesom napravite kuglice pa u njih upakirajte po komadić sira.
5. Lagano rukama spljoštite i pecite na vrućem ulju dok ne dobiju smeđu boju.
Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr