Roditelji Sretna mama 11. ožujka 2016.

Provjerite jeste li u 'rizičnom' braku

brak, torta, razvod
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bračni savjetnici tvrde da određene grupe brakova spadaju u grupu "rizičnijih", odnosno onih u kojima je vjerojatnije da bi moglo doći do problema na koje trebate pripaziti pogotovo kada se radi o brakovima s djecom

Neki brakovi ipak imaju manje šanse da opstanu. Na temelju iskustva, bračni savjetnici tvrde da određene grupe brakova spadaju u grupu "rizičnijih", odnosno onih u kojima je vjerojatnije da bi moglo doći do problema na koje trebate pripaziti pogotovo kada se radi o brakovima s djecom.

Dijete više nije razlog za brak!

To su:

  • brakovi sklopljeni između izrazito mladih ljudi
  • oni u kojima su supružnici nižeg stupnja obrazovanja
  • bračne zajednice u kojima se često javljaju financijski problemi
  • mješoviti brakovi (supružnici su različite nacionalnosti, vjeroispovijesti i sl..)
  • ako su se i vaši roditelji razveli
  • ako često kritizirate partnera
  • ako partnerove pritužbe odmah odbijate (umjesto da saslušate njegove argumente, odmah zauzimate obrambeni stav)

Naravno da gore navedeni kriteriji nisu pravila. Ako spadate u bilo koju od tih grupa, ili možda čak u više njih, to ne znači da će vaš brak nužno biti nesretan ili da će završiti razvodom. Ipak, iskustva stručnjaka kažu da takvi parovi uglavnom imaju najviše problema u braku, ukoliko se samo jedan od partnera ne trudi.

Iskustva bračnih savjetnika naime pokazala su i da takvi parovi uglavnom imaju uspjeha ukoliko na vrijeme uoče svoj bračni problem i pokažu zainteresiranost da ga riješe.

Tajna je u spremnosti da dijalogom, odnosno razgovorom u kojemu se poštuju stavovi i emocije oboje partnera, riješe sve probleme i razlike.

Zašto dolazak bebe pogorša odnos kod 2/3 parova?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.